0


“Mü'minlerden Allah'a verdiği sözü yerine getiren nice erler vardır. Kimi bu uğurda canını vermiş, kimi de beklemektedir. Onlar sözlerini hiç değiştirmemişlerdir. (Ahzap 23)

                                                     

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." (Ali İmran, 3/169-170)

 

Şehitler Ayı…

Son dönemlerde Müslümanların zenginleşip ihtişam içerisinde bir yaşam sürmeleri, dünya malına düşkünlük, zevk, sefa, eğlenceye dalmaları kalplerinin katılaşıp Allah’ı unutmaları başlarına gelen büyük belaların sebeplerinden bir sebeptir. Bugün dünya coğrafyasında yaşadığımız bu dönemde Müslümanlar için pekte iç acıcı görünen bir durum yok maalesef. Belki de tarih boyunca hz Adem (As)’dan günümüze kadar  yaşadığımız en acı ve zillet içerisinde olduğumuz bir dönemdir dersek abartı olmayacaktır. Milyarlarca tabir edebileceğimiz coğrafya bugün en zillet dönemini yaşamaktadır. İşgal edilmemiş bir coğrafyamız harap edilmemiş bir memleketimiz kalmadı belki. Emperyalistlerin işgal ettikleri coğrafyamızda hâkim olamadıkları yerlere de namus, iffet ve şeref mahrumu kuklacı satılmış sözde liderlerle yapamadıklarının çok daha fazlasını bunların eliyle yapmaktadır. İslam beldeleri bu kukla yerliler tarafından zalimin zulmünü icra edebileceği hayâsızca bir akım başlatmışlardır. İslam düşmanlarının yanında bizim belki içimizdeki satılmış kukla yönetimler coğrafyalarımızın işgallerini kolaylaştırdıkları gibi ölüm korkusunda ve dünyaya olan tamahlarından izzetli bir duruşun yanında zillet elbisesine bürünerek uşak olarak yaşayıp zalim olmayı seçmişlerdir.

Evet, ölüm korkusu, dünya hırsı bir bedene girdi mi maneviyatın yavaş yavaş kalp ve kan mecralarımızdan göçmesine sebep oluyor.

İşte bu Şubat ayında da o yiğit cengâverler ölüm, aşka ve vuslata bir kurtuluştur diyerek Rablerine verdikleri sözlerinde sadakat gösterenler oldu. Kimi de sözlerinin arkasında olup sırasını beklemektedirler. Rabbim bizi de bu zümreye dâhil eylesin.

Bedeni dünyada bırakıp uhrevide bedenle işleri kalmayan yiğitler, şubat ayında nice söz verenler gibi ebedi cennetlerden akan ırmakların sahipleri oldular. İşte o yüzden İslam coğrafyası bu aya, şubat ayına Şehadet ayı dediler.

İskilipli Atif Hoca, Şeyh Said ve arkadaşları, Erbilli M. Esad Efendi, İmam Hasan El-Benna, Malcolm X, El-Halil Camii şehidleri, Şeyh İzzeddin El-Kassam, Seyyid Abbas Musavi, Şeyh Şamil, Metin Yüksel, Molla Giyasettin, Molla şeyh Zeki gibi yeryüzünün öğretmenleri kendi dönemlerinde Allah’ın davasını yüceltmek Resul-i Kibriya efendimizin sancağını yükseltmek adına canlarını feda ederek gökyüzünün de öğretmenleri olmuşturlar. Allah yolunda mücadele, zulme ve haksızlığa karşı direniş ikinci plana itilen hatta horlanan bir tavır olarak görülmeye başlandığından şehitlik kavramı da neredeyse unutulur oldu. Oysa şehit ve şehitlik Kur'an-ı Kerim'de birçok yerde zikredilmiş ve şehitlerden büyük bir övgüyle söz edilmiştir.

Yüce Allah şöyle buyurur:

"Eğer Allah yolunda öldürülürseniz veya ölürseniz, Allah'ın size lütfedeceği mağfiret ve rahmet onların biriktirdiklerinden daha hayırlıdır." (Ali İmran, 3/157-158)

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." (Ali İmran, 3/169-170)

"Allah, Allah yolunda çarpışıp öldüren ve öldürülen mü'minlerden, karşılığı cennet olmak üzere, mallarını ve canlarını satın almıştır." (Tevbe, 9/111)

Evet izzet ve zelil olmayı Allah (cc) bize bırakıyor. Dünya sevdası, dünyaya bağlılık kalbi öldürür. Ve insanlar dünyadan kopmamak için ölüm korkusu kalplerine işler. Ölmemek için de her türlü zilleti kabullenir- Allah muhafaza-

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *