482


Neyi kastettiğimi anlamışsınızdır kanaatimce, bu işi iyi becerdiniz lafıyla… Evet, bu işi iyi becerdiler, dindarlığın içini boşaltma, Müslümanlığı anlamsızlaştırma işini...  O kadar kaypak, değersiz, anlamsız, yaşam üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir din anlayışını, bir Müslümanlık anlayışını topluma hâkim kıldılar ki doğrusu Kemalistler, laikler bin yıl uğraşsalardı sistem adına böyle bir başarı elde edemezlerdi.

Gerçekten toplumun, halkın gazını iyi aldılar. Bir taraftan dindar bir gençlik yetiştirme iddiası, öbür taraftan devletin imkânlarının sonunda kadar kullanılarak yapılan gençlik festivalleri, ahlak dışı konserler, sportif faaliyetler kılıfı giydirilmiş ifsat edici etkinlikler… Ve sonuç, insanın düşmanı için bile istemediği bir gençlik ortaya çıktı. Hırsızlık, uyuşturucu, suç, şehvet, içki bataklığı içinde boğulan bir gençlik…

Evet, artık Müslümanların özgür, rahat bir şekilde dinlerinin tebliğini yapma imkânları var. Devlet dairelerinde,  okullarda istedikleri gibi giyinebilirler. Tesettürlerine karışan kimse yok. Ama ne yazık ki Müslümanların artık böyle bir derdi kalmadı. Müslümanlar için irşat faaliyetleri, tebliğ boş zamanların bir hobisi oldu. İşten güçten, bir de dünya siyaseti konusundaki çok değerli nutuklarımızdan zaman kalırsa ara sıra yapmamızın faydalı olacağı bir iş… Tesettürü dersen, kızlarımız, kadınlarımız o işi hallettiler zaten… Hem tesettürlü, hem tahrik edici, hem giyinik çıplak nasıl olurmuş dünya âleme bunun hayranlık uyandıran numunelerini öğretmekle gururlanıyorlardır herhalde…

Öyle kahredici, öyle garip, öyle ilginç, öyle gülünç bir Müslümanlık oluştu ki… Ve en acısı böyle bir dindarlığı toplum olarak, halk olarak kanıksadık, normal karşılar oldu. Bir insan hem dindar olabiliyor hem de faizci, haramzade, yalancı, sahtekâr… Spor Toto, Milli Piyango, şans oyunları gibi kumar çeşitleri artık dindar amcalarımızın, hacı ağabeylerimizin de ilgi alanında…

Gençlik desen başka bir âlem; Namaz kılmayan, sosyal medyada erkeklerle çeteleşen, sevgili edinen, gece gündüz pembe dizilerle oturup kalkan, ahlak dışı konserlerde erkeklerle birlikte çığlık atıp kendinden geçen, altı açık üstü kapalı, ne kadar tahrik edici tavır varsa sergileyen, zevkperest, dünya perest, sözde tesettürlü kızlarımız bir anda her tarafı kapladı. Namaz vakitlerini pratikte dörde indiren, gece yarılarına kadar bilgisayar başında, sosyal medyada keyif çattığı için bırakın sabah namazı kılmayı, saat ona kadar uyanamayan, hayallerini sporcuların ve mafya dizlerindeki kahramanların süslediği dindar gençlerimiz türedi.

Allah’ın rızası, İslam davasının hâkimiyeti, tebliğ ve irşat faaliyetleri, Müslümanca bir hayat yaşama endişesi, cennet arzusu, ahiret bilinci, İslam düşmanlarıyla mücadele, takva sahibi olma gibi kavramlar değerler dünyamıza yabancı şeyler artık. Onların yerini nefsani arzular, dünyevi hevesler, kişisel çıkarlar doldurdu.

Bu işi gerçekten iyi becerdiler. Artık laiklerin, Batıcıların, Kemalistlerin Müslümanlardan korkmalarına gerek yok. Artık Müslümanlar sistemin, devletin nimetlerinden alabildiğine faydalansınlar, tüm imkânlar ayaklarının önüne serilsin. Çünkü onlar da laikler, batıcılar, Kemalistler gibi sistemin sahipleri ve koruyucuları oldular. Statükoyu korumak için onlar da çırpınanların kervanına katıldı.

Laikçiler ve Kemalistler bayram etmeli. Zorbalıkla, baskıyla, 28 Şubatlarla, askeri darbelerle beceremediklerini Müslümanlar kendileri becerdiler. Laikler bunu bilselerdi iktidarı çok daha önce dindarlarla paylaşırlar, bunu büyük bir zevkle yaparlardı.  

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *