0

 

 

Ramazanı yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Bu mübarek ayın İslam Ümmeti üzerindeki kara bulutların dağılmasına, Ümmetin dirilişine vesile olmasına Mazlumların Rabbi Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Müslümanların dağınıklığının gelip dayandığı son nokta bu olsa gerek. Müslümanların kutsalları birer birer çiğneniyor. İslam coğrafyası talan ediliyor. Müslümanlar arasında iç savaş çıkararak bizleri birbirimize kırdırma planları yapılmaktadır. Siyonist İsrail güdümündeki Amerika ve lideri Trump denilen katil, bir yandan Suriye’yi daha çok parçalara ayırıp bitirmeye çalışırken, aynı zamanda İran’ı da hedef tahtasına oturtmuştur. Bu nasıl bir cesaret, bu ne cüret. Maalesef onların cüreti cesaretlerinden değildir, tam aksine bizlerin korkaklığımızdandır.

Ramazan ayını yine kan ve gözyaşıyla yaşıyoruz. Zalim ve müstekbirler rahmet ve merhamet ayımız olan Ramazan ayımızı yine bizlere zehir ettiler. Masum ve mazlum Filistinli kardeşlerimizi hunharca ve acımasızca katlettiler. Her zaman olduğu gibi malum zulümde birleşmiş milletler bütün olanları seyretmekle yetinecek, yine satılmış Suudi ve yandaşları olanları görmezden gelecek, yine birileri kınama mesajları yayınlayacak, ama bu çocukların, kadınların, civanların şehadete koşmalarına engel olamayacak.

Ramazan ayında yine sahurlarımızı yapıyor, yine sofralarımızı elimizden geldiğince en güzel yemeklerle donatmaya çalışıyoruz. Ama Filistin’de, Arakan’da, Suriye’de, Libya’da, Keşmir’de yüzbinler sadece ekmek ve su ile iftarlarını açabileceklerdir. Yine bir iftar vaktini haber veren topların sesi yerine canlarını alacak, mallarını ve evlerini yerle bir edecek bombalarla iftarlarını açmak zorunda kalacaklar. Biz yine teravih kılmak için cami beğenmeyeceğiz, teravihten sonra iftarda çok yediğimiz yemeği eritmek için yürüyüşler yapacağız. Onlar şehadet şerbetini içerken, bizler İsrail markalı ramazan şerbetlerini alıp iftarda içmeye devam edeceğiz. Onlar imanlarıyla imtihan olup cennetle müjdelenirken ve ölüme gülümseyerek giderken, bizler yine mücahitlik ve şehadetin edebiyatını yapmaya devam edeceğiz.

Ramazan ayı,  nasıl daha çok kazanırım hesabını yapanlar ile nasıl Allah’a daha çok yaklaşırım diyenlerin ortaya çıktığı aydır. Ahiret hesabı yapanlar ile dünyalıklarına dünyalık katmak isteyenlerin kıyasıya ruhi mücadele ettikleri aydır Ramazan. Ümmetin selameti için cihad edenlerle, ümmetin malını ve toprağını emperyalist uşaklarına peşkeş çeken rejimlerin farkının iyici ortaya çıktığı aylardandır Ramazan.

Yarabbi bu Ramazanı bizlerin uyanışına vesile kıl. Bizlere düşmanın hilelerine ve desiselerine karşı basiret ihsan eyle. Bizlere şeytan ve dostlarını tanıyıp onların şerlerinden ve tuzaklarından emin olmayı nasip eyle. Bizlere senin yolunda şehadeti nasip eyle. Bizleri en azından senin dinin aleyhine işlenen suçlardan dolayı yüzü kızaranlardan eyle. Günahlarımızı bağışla, Ramazan ayını hakkıyla eda edenlerden ve kurtuluşa erenlerden eyle.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *