0

 

                

Seçim arifesinde, ittifakların havada uçuştuğu bir dönemde gariplerin sesi olmaya karar verdik. “...Ne mutlu o gariplere...” sözüne mazhar olan bu yiğitler seçimden seçime gündeme gelmesi utanç duyulması gerekirken olağan hale gelmesi daha da utanç vericidir.

Zindanda gömleği arkadan yırtılan Yusuflar var. Dışarda ise o gömleği yırtan mahluklar... FETÖ mağduru Müslümanlara neden 15 yıldır sağır ve dilsiz kalınıyor? Hakikatler ve o hakikatler içerisindeki ayrılık acısı, sılaya özlem, çoluk çocuğa kavuşma ümidi, anne-babanın bedduası bir kez daha hatırlattı ki zindanda Yusuflar var. Ve dışarıda biz kardeşleri... Evet biz atmadık kuyuya belki ama hakkıyla el de uzat(a)madık.

Bu manzara karşısında merhum Şehit Seyyit Kutub’un bir sözü var ki, kulaklara küpe, hakikatlere ışık olacak cinstendir. ''Bir toplumda suçlular güçlüyse, Müslümanları zindanlarda arayın.'' Günümüze ışık tutacak bir kandil gibi parlıyor. Rütbe ve yetki olarak devletin en tepesindeki konumunda olan sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan 10-15 yıldır haksız bir şekilde zindanda kalanlar var dedi ama hiç bir kıpırdanma olmadı. Senegal’de biz bu işi yargıya verdik dedi, avukatlar hala bir şey yok diyor.

Gencecik fidanlar olarak girdikleri zindanda yaşlı birer piri fani oldular. Yeni evliler şimdi torun sahibi oldular. Oğul babayı, baba oğulu dışarda görebilmiş değil. Bu haliyle oğul baba olmuş, baba ise dede... üç nesil zindan yollarında böyle ömür tüketti ve tüketmeye devam ediyor.

Mukaddes Abla 15 yıldır Nişanlısını bekliyor! Bu zulme inat, nişanlısını bekliyor izzetlice... Nişanlısına isnat edilen suç ise şeref duyulacak bir cinsten. "Kuran Dersi Vermek".

Hatice Hanım 15 günlük evliyken eşi tutuklandı, 20 yıldır haksız bir şekilde zindanda... üstelik beraat edildiği dosyadan hala cezaevinde. Onun suçu da söylenebilecek bir suç değil bir Müslüman ülkede...

Halime adlı 18 yaşındaki genç bir kızımız da diyor ki, “babamı ben hiç dışarda görmedim. Onlara iftira atıldı. Onlara türlü türlü dosyalar hazırlayan iftira sahiplerinin de gerçek yüzleri göründü ve babalarımızla yan koğuşa konuldular. Ama babalarımıza tekrar yargılanma dahi vermediler.”

Bu yazımızda 3 mahkum ailesini ele aldık. Bir sonraki yazımızda ise Allah kaza bela vermesin 3 mahkum, 3 yiğidi ele alacağız. Allah’a emanet olunuz.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *