0

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)in Hira mağarasından aldığı vahiy ile insanları zorba yönetimlerin ve kokuşmuş düzenlerin karanlığından İslamın aydınlık dünyasına taşıyıp özgürlüklerine kavuşturmasından bu yana başta batı medeniyeti olmak üzere kendisinin yok olacağını gören kokuşmuş ve yozlaşmış düzenlerin hepsi islamla amansız bir mücadele içerisine girmişlerdir. Bu mücadelede islamın temel dinamikleri hedef alınmış ve onun birleştirici ruhu dağıtılmaya çalışılmıştır. Anlaşılan bu mücadele hiçbir zaman sona ermeyecektir.

         19. Yüzyılda Büyük Britanya bugünün İngilteresi kendisini Haçlı İttifakının koruyucusu olarak görmekteydi ve onlar adına müslümanlardan ve islamdan intikam alıyordu. Kendi bünyesinde bir işgal ve sömürü bakanlığı oluşturmuştu. Sömürdüğü ve işgal ettiği topraklarda derin bir istihbarat ağı kurarak gelen raporlar doğrultusunda casuslarını bu topraklarda fitne ve fesat ateşini yaktırmak için var gücüyle çabalıyordu.

         İşte bu ajanlardan Hamper adında ileri gelenlerden birtanesi ölmeden önce yazdığı hatıratlarında Müslümanları zayıf bırakmak ve Avrupayı tehdit eden islamı durdurmak ve akabinde zayıflatıp yok etmek için geliştirdikleri projeleri şöyle anlatır.

         Şİİ SÜNNİ İHTİLAFINI KÖRÜKLEMEK

          Sünnî ve Şiî Müslümanlar arasında kötümserlik ve su-i zan gibi bir kısım kötü duyguları ihdas ederek, mezhebî ihtilâfları körüklemek. Bunun için büyük meblâğda para sarf etmekten çekinmemek.”

       ALİMLERİ KARALAMAK

       Müslümanların bilgisizliğini korumak, her türlü eğitim merkezlerinin kurulmasını ve halkın çocuklarını dînî okullara göndermesini önlemek. Basın ve yayının gelişmesine mani olmak. Büyük din âlimleri ve müçtehitler aleyhinde ithamlarda bulunmak.”

        

MÜNZEVİ HAYATA TEŞVİK ETMEK

         Tembelliği teşvik etmek, çalışkanlığa mani olmak. Müslümanları dünyayı boş vererek ölüm meleğini bekler hale getirmek. Halkı dünya hayatından koparıp münzevî bir yaşama hapsetmek.”

         ZORBALARA İTAAT KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAK

         Sultanlara tabi olmanın gerekliliğinden bahseden nasslardan yararlanarak Müslümanlara zorba ve zalim hükümdarların hakkaniyet sahibi olduklarını ve kendilerine itaat edilmesi gerektiğini telkin etmek. İdarecileri ise içki, kumar, fuhuş gibi fesatlara sürükleyip halkın meselelerinden uzaklaştırmak ve devlet malının yatırıma dönüşmesine engel olmak.”

         YOKSULLUK

         Sağlığın gelişip yayılmasını önlemek. Yoksulluğu, kıtlığı korumak, her tür imar ve değişikliğin önüne geçmek.”

         DİN İLE DÜNYA İŞLERİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMAK

         Fitne ve kargaşayı körüklemek. ‘İslâm, ibadet ve takvâ dînidir, onun dünya işleriyle ilgisi yoktur!’ düşüncesine yaygınlık kazandırmak. Bunun için ‘Hz. Muhammed (s.a.v.) ve halifelerinin hiç birisi siyâsî ve ekonomik işleri düzenlememiştir.’ görüşünü ön plana çıkarmak.”

Ortadoğuda yaşanan kargaşa tamda bu planlar sonucudur.

Bu bilgiler İngiliz sömürge bakanlığının casusları için hazırladığı “İslamı Nasıl Yok Edelim” adlı kitaptan derlenmiştir.

                                                                                    

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *