0

 

Yüreğimiz;Arakan, Yemen, Halep, Şam, Filistin ve diğer mazlum beldelerdeki mustazaflariçinkanayan yara olduğu halde merhem olamadık.Yenildik, yerildik, aldatıldık… Çare olamadık dertlerine, ezildik, büzüldük, ağladık ama direnmedik-direnemedik yiğitçe…

Yaşadığımız acılarda zerre indirim olmamışken, içinde olduğumuz, kıvrandığımızacılara tam göğüs gerecekken zam üstüne zamgeldi, katmerleşti yüreklerimizde acılar...Duyamıyoruz kulaklarımıza örtüler çekilmişçesine, hissedemiyoruz, gönlümüz, kalbimiz mühürlenmişçesine.

Tüm dünyanın gözleri önünde önce açlıkla, sonra bombalarla ve daha sonrada kimsesiz bırakılarak yok edilmeye çalışılan Suriye'nin Şam kentinde bulunan Doğu Guta beldesine değinmek istiyorum. Belki çoğumuzun ilk defa duyduğu bir yerdir Doğu Guta, ama o kadar acilar yasadilar ki tarifi imkansız.Suriye diye diye defalarca üzüldük DoğuGuta anca gündem konusu oluyor. Tekrar hatırlatalım ismini ilk kez duyduk belki de. Yanı başımızda bu kadar acılar yaşanıyorken, hala kardeşlikten dem vuruyoruz.Bu ne yaman çelişki ya Rabbim…

Esed rejiminin 4 yıl 10 aydır abluka altında tuttuğu Doğu Guta'dabebekler hergün yetersiz beslenme nedeniyle ölüyorlar. 367 binden fazla sivil kurtarılmayı bekliyor! Bat dünya bat! Neye duruyorsun ki?

Nerede o kendilerine BM ve İnsan Hakları Kuruluşları diyenler! 1850 gündür kuşatma altındakibu mazlum beldenin yiyecek ekmeği yok..

Suriye rejiminin ablukada tuttuğu ve gıda giriş/çıkışını yasakladığı Doğu Guta da çocuk ölümleri sıradanlaştı. Videoları izlenilemeyecek derecede can yakıyor... Şekerin kilosu 12$, Pirincin kilosu 4$ olduğu diyarda 350 binden fazla sivil 100 kilometre karelik alanda yaşıyor

Artık Doğu Guta demek kan, gözyaşı, katliam demek. Bu kadar ızdırapmevcutkenbizler Müslümanlar olarak nasıl oluyor dasessizliğimizi koruyabiliyoruz...

Haydi İslami kardeşliği bıraktık,peki ya insanlık. Onu da mı terk ettik? Bu sesi kimse duymuyor, dünya hem körlüğü hem sağırlığı oynuyor.

Hâlbuki Bugün ayrılıkçı oluşumlardan uzak durmamız gerekir. Benim mazlumum, senin mazlumun değil, aidiyeti ne olursa olsun, adaleti esas alarak, zulme karşı durmak gerekir.

Doğu Guta’da da aynı Yemen gibi açlıktan ölümler arttı, özellikle çocukların olduğu izlenilemeyecek derecede görüntüler var.

Bu zulme sebep olanlar ve şu an bu duruma ellerinde imkan olmasına rağmen sessiz kalanlar, nasıl insanlıktan bahsedebiliyorlar?

İcabet vaktinde dualarımız, Doğu Guta’ya, Yemen’e, dünyadaki tüm mazlumlara, mustazaflara ve kalbi kırıklara olsun.

 

Allah'ım! Mazlumları en yakın zamanda sevindir. Bizi bu zilletten kurtar. Takvayı elbisemiz kıl! Zulümlerin biteceği günlere bizleri eriştir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *