0

 

                Batman alışık olmadığı günleri yaşıyor. İlk kez düzenlenen Kitap Fuarı Batman’a bir heyecan ve canlılık getirdi. Batman adeta yıllardır üzerine karabasan gibi kapaklanan makûs talihini yenmenin mücadelesini veriyor.

                Kitapların susturulduğu yerde silahlar konuşur. Fikirler ifade edilmediği yerlerde ikiyüzlülük ve münafıklık baş göstermeye başlar. Batman yıllardır özgürlük ve demokrasi naralarıyla insanlara kan kusturan bir düşüncenin tekelindeydi. Olumlu hiçbir şeye yapmadıkları gibi, iyiliği engelleme ve kötülükleri yaymak gibi bir misyonu üstelenen malum yapı, kendisinin fikirlerinden başka bir fikre tahammülü de yoktu zaten.

                Kitap fuarları bir kez daha okumanın, yazmanın ve geleceğe not düşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Yazınca fikirlerin kıymeti oluyor. Bizler toplum olarak çok konuşup az yazan toplumlardanız. Herkes her konuda her şeyi biliyor. Herkesin bir konuda fikri var ama ne yazık ki, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarımızın sayısı çok fazla. Bunu da ülkemizde okunan kitap sayısından rahatlıkla anlayabiliriz. Bir konudaki bilgimiz üç beş cümleyi geçmez ama ahkâm kesmekte üzerimize yoktur.

                Okumayanın kendi cahilliğini de bilmesine imkân olmadığına göre, cehaleti yok etmenin en kısa ve sağlıklı yolu okumaktır. Okumaktır ki, insana insan olduğunu, zalim ve cahil olduğunu hatırlatır. İnsana, unuttuğu Rabbini hatırlatır. Eskimeyen ve değişmeyen ilahi kanunların kıyamete kadar baki olacağını haykırır.

                Fuara en çok öğrencilerin ilgi göstermesi gerçekten sevindirici bir gelişme. Okumayan anne-babaların okuyan çocukları olabilmek mutluluk verici. Kitap okumayı ders kitabı okumaktan ve test çözmekten ibaret sanan bir zihniyetle, ancak duygusuz ve kaba softa ham yobaz diye tabir ettiğimiz insanlar yetişir. Bencilliği atmayan, kendi çıkarı için dünyayı ateşe atmaktan çekinmeyen bir zihniyetin ürünleri nasıl olabilir ki.

                Bu vesile ile Batman’a Türkiye’nin her tarafından şair ve yazarlar gelmiş olacak. Kalemlerini hak, hakikat ve insanlığın ulu menfaatleri için kullanan yazarların varlığı geleceğimiz için umut verici. Bu yazarları gençlerle buluşturmak, okullarda öğrencilerle buluşmalarına imkân hazırlamak, gençlerimizin ufkunu açması bakımından çok önemlidir.

                Sosyal medyanın esiri olmuş, facebookla oturup twitterle kalkan, instagram ile hayallerini sınırlayan ve youtube ile de sarhoş olan bir neslin kitap okumaya başlaması bile bir mucizedir.  İnşaallah bu tip etkinlikler ile kitap sevgisi gelişir de, hep başkalarının yazdığı senaryoları oynamak zorunda kalanlar olmaktan kurtuluruz.

 

                Daha çok okuma ve okumayla beraber düşünmenin olduğu güzel günler dileğiyle.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *