0

 

Fransa’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan olay, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok yerde infiale sebep oldu. Çünkü Avrupa ülkeleri büyük bir korkunun içine daha şimdiden düşmeye başladılar bile. Gerçi katil ve barbar Avrupa’da bu türden olaylara insanın sevinesi geliyor, diyeceğim ama inancım buna el vermiyor. Neyse…

Fransa’da meydana gelen bu hadisenin oluş nedenine ve arkasında kimlerin olabileceğine bakılması gerekiyorsa, önce şunun altını çizmek lazım:

1.Bu olaylardan kimler kazançlı kimler de zararlı çıkacak?

2.Bu olayların kimlere ne mesaj vermesi amaçlanmıştır?

3.Nasıl oluyor da bu olayların engellenmesi sağlanamıyor? 

3. Sorudan cevaplamaya başlayalım: Bir ülkede meydana gelebilecek terör olayının engellenmesi elbette mümkündür. Bunun için sağlam istihbari delil ve bilgilere ihtiyaç vardır. Ama bu olayda belli ki bir istihbarat eksikliği var, ya da olayın haberini alan ilgili ve yetkili kişiler bu olayın meydana gelmesine göz yummuşlardır.

2. Bu olayların gerçekleşmesini sağlayan asıl sorumlular, kullandıkları basit şahsiyetlerin eli ile dünya arenasında mücadele ettikleri büyük dost! Ve rakiplerine çok büyük mesajlar vermişlerdir. O da şudur:

Dostlarına: Bakınız bizim istemememize rağmen, bizden izin almadan, bizim için tehlikeli olabilecek kararlar alıyorsunuz, bu kararlarınızı gözden geçirip geri adım atınız. Aksi durumda hiç beklemediğiniz yerde ve kendi içinizde sizi öyle bir hale koyarız ki yaptıklarınızdan büyük pişmanlık duymanız bile size büyük acılar yaşatmamıza engel olamayacak.

Düşmanlarına ise: Biz her zaman güçlüyüz ve her yerde istediğimizi istediğimiz gibi yaparız.

1.Bu olaylardan kimler kazançlı, kimler zararlı çıkacak sorusuna gelince: Bu olaylardan en başta kazançlı çıkacak olan hiç şüphesiz ki İsrail’dir. Çünkü özellikle Avrupa Ülkeleri ve Amerika kendi içlerinde meydana gelebilecek herhangi bir “terör” olayının vuku bulmasının önüne geçmek istiyorlarsa mutlaka İsrail ile iyi geçinmeli ve İsrail’in her isteğini yerine getirmelidirler. Çünkü kendilerinin İsrail ile çatışmaya girmelerinden her zaman zararlı çıkacağını biliyorlar ve kendi kamuoylarının baskısına tahammül edemeyeceklerini kendilerinin bildiği gibi İsrail’de biliyor.

Şimdi bu olayın neden Fransa’da meydana geldiğine bakacak olursak, yaklaşık bir ay kadar önce Fransa hükümeti Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanıma kararı aldı, karardan hemen sonra İsrail ile Fransa arasında gergin bir diyalog dönemi yaşandı. Şimdi, acaba şu kanaate varmak bizi fazla hayalci mi kılar?

İsrail, Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanıma kararı aldıktan sonra Fransa’yı cezalandırmış olabilir mi? Hatta daha da ileri giderek, Filistin’i devlet olarak tanıyacak ülkelere de bir gözdağı vermiş olabilir mi?

Bir de benim anlamakta zorlandığım bir konu daha var. O da Türkiye kamuoyunun hepsi ağız birliği etmişçesine Fransa’da meydana gelen bu olayı yüksek sesle ve kuvvetli bir şekilde kınama yarışına girmiş olmalarıdır. Son otuz yılda yaklaşık olarak elli bin vatandaşını teröre kurban veren Türkiye’ye hiçbir yabancı ülkeden özellikle de batıdan destek gelmedi. Ayrıca her gün İslam âleminde yüzlerce kişi teröre kurban edilirken neden kimseden hiçbir ses çıkmıyor? Özellikle de Avrupa Ülkelerinden.

Terör şimdi kendi kapılarına dayanınca mı akılları başlarına geldi. Şimdi bir düşünelim Filistin’i bağımsız bir devlet olarak hangi ülke tanıma kararı aldıysa, kendi içinde terör olaylarının başlamasına hazırlıklı olsun.

 

Duygusal bir cümle kurayım mı? Aslında Fransa’da böyle bir olayın meydana gelmesi, tüm Avrupa ülkeleri için hayırlı bir duruma dönüşebilir. Nasıl mı? Fransız halkı, yaşadığı bu ölümlerle belki yöneticilerinin öldürdüğü yüz binlerce masum Müslüman’ın da insan olduğunu hatırlar ve onlarında üzerlerine ağlayacak bir anne ve babalar

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *