0

 

Bir Kurban Bayramını daha hüzün ile yaşıyoruz. Hatırladığımdan beri sevinçle geçirdiğimiz bir bayram görmedim. Hemen her bayramda, ümmet coğrafyasının bir yerinde tarifi imkânsız acılar yaşatılmakta, huzur ve sevinçle geçireceğimiz bayramlarımız kan, gözyaşı ve acılar yumağına dönüştürmektedirler.

Kurban Bayramında, kurbanlarımızı kesip fakirlere, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırma hayallerini kurarken, akraba ve komşu ziyaretleriyle bayramın güzelliğini hissetme heyecanını düşünürken, İslam beldelerinin dört bir tarafından katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Küfrün bize yönelik katliamları artık sınır tanımıyor.

Son Arakan katliamı yine küfrün insanlık dışı yüzünü bize bir kez daha gösterdi. Budist putperestler insanlıktan çoktan çıkmış vahşilikleriyle zavallı Müslümanları acımasızca katletmeye devam ediyorlar. Rohingyalı mazlum Müslümanlar kadın, çocuk ve yaşlı ayırımı yapılmadan toplu bir soykırıma tabi tutulduklarını büyük bir acı içerisinde izliyoruz. Akdeniz de kıyıya vuran mülteci çocukların cesetleri gibi, Arakan’daki nehirlerde balıklar yerine, vahşi Budistlerin katlettikleri Müslüman çocukların cesetleri yüzmektedir.

Son aylarda üç binden fazla müslümanın vahşice katledildiği BM resmi raporlarına yansıdı. Resmi olmayan rakamları ise çok daha fazladır. Zira uydu fotoğraflarında, müslümanların yaşadığı bölgelerin tamamının yakıldığı, köy ve kasabaların tamamen tahrip edildiği basına yansımış durumdadır. On binlerce kişi Bangladeş’e doğru dağlık alanlara sığındığı, yolda yüzlercesinin de öldüğü, her tarafta cesetlerin olduğu görgü tanıkları ifade etmektedir.

Burma hükümetinin bu vahşice soykırımını kınıyoruz. Onları ve onlara ses çıkarmayan BM ve diğer uluslararası kurumları lanetliyoruz. Küfür çetesi, bu katliamlar karşısında körelmiş vicdanıyla ve belki de içlerinden ‘Müslümanlara oh’ oldu şeklinde sinsi sinsi sevinebilirler de. Ancak İslam İşbirliği Teşkilatı niye sessiz duruyor? Bu grubun içerisinde ABD’ye köle olmayan gayret sahibi bir Müslüman yok mu? İslam ülkeleri liderlerinin vicdanları hangi karanlık sofrada neyin hesabını yapmaktadırlar?

Yoksa Vahşi Budistler, körelmiş vicdanlarımızı, paslanmış duygularımızı, kararmış İslami bilincimizi fırsat bilip ölmüş ruhlarımızı cesetlerimizle beraber toptan toprağa gömme görevini mi üstlenmişler? Kararmış vicdanlarında gece yolculuğuna çıkan gafiller! Karanlığın çöktüğü vicdanlarınız, sizi insanlığınızdan alıkoymuştur. Hem de bu soykırımı göremeyecek kadar insanlıktan çıkmışsınız. Arakan nehirlerinde kanlı bedenleriyle yüzen Müslüman çocukların cesetleri yerine beş tane fok balığı olsaydı, aynı gün dünyayı ayağa kaldırırdınız. Ama söz konusu müslümanların katliamı olunca haber değeri bile taşımamaktadır.

Burma’da Rohingyalı Müslümanlara yönelik sistematik bir katliam yürütülmektedir. Her gün Budist teröristler ordunun desteğiyle, çoğu yerde bizzat ordu ve polis birlikleri Müslüman köy ve kasabalara saldırarak katliamlar gerçekleştirmektedirler. Kaçabilenler ise çok zorlu ve tehlikeli bir kaçış ile Bangladeş taraflarına doğru dağlara sığınmaktadır. Ancak burada da insani bir kriz ile karşılaşmaktadırlar. Bangladeş güvenlik güçleri bu mazlumların sınırı geçmelerine izin vermemektedir.

Kurban Bayramında, kurban yerine kurban edilen Müslümanları görmekteyiz. Daha önceki bayramlarda kurbanlar Suriye’de idi, Afganistan’da idi, Yemen’de idi ve şimdi kurbanlar Rohingya’dan. Tabi kararmış vicdanlarımızla, körelmiş bilinçlerimizle ümmetin içerisinde kardeşkanı dökmeye devam edersek, başka bayramlarda başka Müslüman kurbanlara sıra gelecektir.

Ey kanlı cesetleriyle nehirde boğulan Rohingyalı mazlumlar! Siz bu halinizle aslında müslümanların kararmış vicdanını bize gösteriyorsunuz. Yüz milyon dolar ile tatil yapan hain ve köle ruhlu kralların ve onunla işbirliği halinde olan soytarıların sizi duymaması, görmemesi ve size yardım elini uzatmaması onların zilletindendir. Sizlerin bu vahşet içerisinde ölüm kalım mücadelesi vermeniz, aslında insanlık onuru adına verdiğiniz en şerefli mücadeledir.

 

Sizin ve sizi duyan, sizin sesinizi duyuran, size yardım eli uzatan, derdinize çare olmak için çırpınan, her daim mazlumlardan yana saf tutanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *