0

                      

Canlar alınmaya devam ediyor, her gün adeta 90’lı yılları yaşıyoruz. Bugün o yıllardan,çatışma ortamından çok da uzaklaşamadığımızı görüyoruz her ne kadar da yaşadığımız sürece çatışmasızlık süreci diyorsak da çatışmanın alasını yaşıyoruz. Sözde analar ağlamasın diye başlayan çözüm sürecinde bugüne kadar birileri herhalde istediğini alamamış ki memnuniyetsizliğini, silahların seslerini en gür şekilde seslendirerek gösteriyor.

            Düz ovaya inip burada siyaset yapmaları telkin edilenler görüyoruz ki düz ovayı da sarp kayalıklı dağlara çevirdiler.Öyle anlaşılıyor ki hükümetin çözüm sürecinde tahayyül ettiği süreç böylesi bir durum değildi.Ancak kendileri her ne kadar bunu hayal etmemişlerse de bunu bilmeleri devlet aklının bir gereği olmalıydı.

PKK/HDP cenahının 30 yıldan fazladır neyin mücadelesini verdiğini sokaktan geçen ortalama insan aklına sahip kime sorarsanız size cevap vereceklerdir.Bu bölgede bir özerk yönetim ardından dominonun diğer taşlarını zamanla yerleştirerek asıl Kürdistanı dört saç ayağını tamamlamak. Ülkemizi yönetenler her nedense bu yapının Anadilde eğitim,kürtçetv,radyo,eserlerin yayınlaması gibisinden bazı hakların verilmesiyle iktifa edeceklerini ve yerlerine oturacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlardır.

Çözüm süreci başlayalı beri hep Kürt meselesi, Kürtlerin haklarının iadesi temeli üzerine yürütüldü.Hakların hiçbir pazarlık meselesi yapılamayacağı ve doğal olan vatandaşlık,insan olma haklarının birileriyle pazarlık yapılarak verilmesi şeklinde hep konuşuldu,pazarlıklar yapıldı. Zannediliyor ki müzakere masasına oturttukları kesim Kürtlerin can ciğer yoldaşı,hamisi onlar için en idealini isteyen hamiyetperver kişilerdir.

Öyle ki Kürt halkının tüm haklarını sanki eline almışlar da, tüm Kürtler de alın benim haklarım sizde dursun,çünkü siz benim haklarımı benden daha iyi savunursunuz demişler gibi algılanıyor. Bu durum üzerine de PKK/HDP taifesi de eh o zaman bu kadar tevecccühün hakkını verelim. Hakperestler! de pek tabii aldıkları temsiliyet rolünün sarhoşluğuyla ona buna saldırıyor,yumruğunu masaya vuruyor benim dediğim olacak,olmazsa yakarım buraları yaşatmam sizleri naraları atıyor.

Hükümetin yapması gereken, milletin anasının ak sütü gibi olan eşit vatandaş,eşit yurttaş hakları neyi gerektiriyorsa onu vermek.Sosyal devlet anlayışı neyi gerektiriyorsa toplumunu o duruma, insani kriterlere getirecek. İşte o zaman birilerinin argüman olarak kullandığı adeta sazı eline almışçasına ahkam kestikleri dalları kesilmiş olacaktı,çalmaya çalıştıkları bağlamaları enstrümanları ellerinde kalacak, kulakları paslandıran, zihin dünyalarında hiçbir şekilde yer bulamayacak sese kulaklar tamamen kapalı olacaktı.

Ama bugün birileri, ben ağayım Kürtlerin bütün hakları benim elimde birileri pazarlık mı yapılacak benimle olmalı, yoksa ben posta koyarım o iş olmaz edasıyla hareket ediyor; ama hükümet eee kardeş haklısınız celallenmeyin hemen. Gelin bir oturun soluklanın bakalım işler rayına oturur, dediği için adamlar,istedikleri olmayınca veya az verilince ortalığı yakıp yıkıyor eski fotoğrafları gösteriyor devlet tamam deyip taleplerine kabul diyor.

Devleti yönetenlerin, PKK’ye tüm Kürtlerin temsilcisiymiş gibi hareket etme şımarıklık ruhunu vermemesi gerekir. Onlar devletten taltif aldıkça o kadar azgınlaşıyorlar; masum halka saldırıyorlar. Onlar gibi düşünmeyen, onlara biat etmeyenlere yaşam hakkı tanımıyorlar. Bölge halkının vicdan ehli onları onların gerçek yüzünü çok iyi biliyor.

Bilinen bir gerçek var ki o da PKK/HDP’nin toplumun maslahatına çalışmadıklarıdır. Kobanê elden gidecek kaygısıyla alanı kaptırmamak, tahakkümleri altına almak için ülkemizde çıkardıkları olaylarla onca talan, yağma 40’tan fazla öldürme vakası, ekonomik daralmalar gibi yüzlerce durum yaşatıldı.Nice günler kepenk kapatmayla esnafı canından bezdirip kirasını dahi ödeyemeyecek hale getirenlerin,kurban bayramını dört gözle bekleyen esnafın tüm beklentilerini öldüren bir yapıdan halkın menfaatine çalıştıklarını varsaymak dahi abesle iştigal olur.

 

            Tek dertlerinin kendi istikbarlarını sağlama almak olan bu yapının, Kürt halkını esir alıp onun sırtından yükselerek makamlar elde etme sevdasıyla nasıl da insanımıza ölümler yaşattığını, huzura kurşun sıktıklarını Müslüman Kürt halkının tüm serahatiyle görmesi gerekir. Hakeza devlet yetkililerinin çözüm sürecinde HDP/PKK’yi Kürtlerin tek temsilcisi, iradesinin tecelligahı olarak görme yanlışından, gafletinden bir an önce sıyrılması ülke insanın menfaatine olacaktır.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *