0

 

Esentepe’nin Batman’ın gözdesi ve seyir tepesi konumunda bir yer olduğu hepimizin malumudur. Bütün gözde şehirlerin Esentepe’ye benzer mekânları vardır ve mekanlar özeldir.

Esentepe Batman’ın simgesidir. Bu alan yıllardır yüzme havuzuyla, düğün salonuyla, piknik yerleriyle ve maalesef bazen içkicilerin mekânı olmakla gündeme geldi. En son Suriye’den göç eden bazı ailelerin barınma yeri olarak kullanılan kısımları oldu.

Ancak maalesef o eski günlerinden bir eser kalmadı. Ne havuzunda yüzenler, ne de piknik yapanlar kaldı. Belediyeye kayyumun atanmasıyla gündeme yeni projeler konuşulmaya başlandı. Doğrusu bütün Batman’lıları heyecanlandıran bu projelerin hayata geçmesi beklenirken ve en önemlisi buraya Batman’ın kimliğine yaraşır bir cami yapılması beklenirken, hala bir gelişmenin olmaması Batmanlıları endişeye sevk etmektedir.

Bu haklı bir endişedir. Lakin Batmanın ihtiyaç duyduğu bir proje. Buraya cami yapılması ile ilgili daha önce de bir yazı yazmış ve İstanbul’a yapılan Çamlıca Camisi gibi bir caminin çok mükemmel olacağını yazmıştık. Kamuoyunun gündemine oturan cami projesinden artık dönüş olmamalı diye düşünüyorum. Çünkü Batman’ın nüfusu gün geçtikçe artmakta ve belki de bir anda beş bin kişiyi alabilecek bir camiye ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. Cuma camileri bütün şehirlerde önemli bir er tutar. Otoparkları, konferans salonu, dinlenme alanları gibi alanlarla bütün Batmanlılara bir çok alanda hizmet verecek böyle bir cami artık bir ihtiyaç değil bir zarurettir.

Mimari yapısıyla Batman için bir simge olması beklenen Esentepe Camisi, belki de Belediye Başkanı Vekili Kayyum Ertuğ Şevket Bey’in Batman’a yapacağı en güzel hizmetlerden biri olacak. Kayyum’un atanması ile birlikte Batman belediye hizmetleri ile tanıştı. Batman son 20 yıldır susadığı hizmetlere kavuştu. İnanın önümüzdeki iki yılın bu açıdan hiç geçmesini istemiyorum. Tozdan, çöpten arındırılmış bir Batman’ı hayal edemiyorduk. Artık insana yakışır bir hizmet alabiliyoruz. Artık sokağa arabamızla çıkabiliyoruz. Artık caddelerde bir araba geçtikten sonra metrelerce toz bulutları yükselmiyor. Artık Belediye binasına gittiğimizde bir resmi kuruma gittiğimizi fark edebiliyoruz ve ciddi bir kurumda olduğumuzun farkına varıyoruz. Batman’ın her tarafına yapılan parklarla halkımız rahat nefes alabileceği mekanlara kavuştu. Daha sayamadığımız nice güzel projelere imza atan Kayyum’dan bir beklentimiz de Batman’a Esentepe’de bir Cami yapmasıdır veya bunun için bir an önce önayak olup gelecek nesillere bir hediye bırakmasıdır.

Esentepe’ye  aynı zamanda bir Bilim Merkezi kurma çalışmasının olduğunu duyduğumuzda çok sevindik. Batman’a böyle bir katkıyı sunabilirse inanın Batman tarihinde en güzel işlerden birini yapmış olacak. Çünkü Bilim Merkezi gelişen şehirlerin olmazsa olmazıdır. Şu anda çevremizdeki hiçbir şehirde böyle bir proje yok. Bilim Merkezi bünyesinde kurulacak Planeteryum ise tamamen bir cazibe merkezi olacak.

 

Güzel hizmetleri ile tanıdığımız sayın Valimizden ve Sayın Belediye Başkanı Vekilimizden Batmanlılar olarak bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmelerini istemekle haklıyız, çünkü Batman bunu hakkediyor.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *