0

 

Adaleti ayakta tutanlardan olmak için daha neyi bekliyorsunuz? Mazlumların akan gözyaşlarını dindirmek, boynu bükük eş ve çocukları sevindirmek için daha neyi bekliyorsunuz?

Sizlere kurdukları kumpasların daha büyüğünü Yusufilere kuranların bütün oyunları deşifre oldu, sağır sultan bile bu tuzakları gördü ve işitti, siz daha neyi bekliyorsunuz?           

 Mazlumların ahını daha ne kadar duymamazlıktan geleceksiniz? 15 Temmuz ihanetini gördünüz, milletçe yaşadık, şehitler ve gazilerimiz var. Peki, bu milletin en samimi insanlarına yapılan muameleyi daha ne kadar görmemezlikten geleceksiniz?

FETÖ denilen ifsad çetesinin özellikle Doğu ve Güneydoğudaki dindar insanlara yönelik kurduğu şer ittifakı nedeniyle, yıllardır hapishanelerde ölüme terkedilen Yusufilere ne zaman sıra gelecek? Adalet bu kadar ulaşılmaz mı bu insanlar için? Ya Sivas mağdurlarının mağduriyetini daha ne zamana kadar saklayacağız. Onlara kurulan tuzakları, zalim yargıçların verdiği hükümleri ne zaman adalete tahvil edeceksiniz?

Vakit geçiyor Sayın Hükümet yetkilileri, Sayın adalet dağıtıcıları…

Mazlumiyet ve mağduriyet her geçen gün katlanıyor. Adalet bugün değilse ne zaman tecelli edecek? Hani 15 Temmuzda bunun farkına varmıştınız, hani bu insanların mağduriyetini dile getirmiştiniz. Hani suçsuz yere 15-20 yıldır hapis yatan insanlar vardı? Ne oldu, memleket sahil-i selamte ulaştı, darbeciler derdest edildi, her şey güllük gülistanlık mı oldu? Birkaç darbeci yakalanıp içeri atıldı diye, sorun bitmiş mi oldu? Millet size güveniyor ve sözlerinizi senet olarak görüyor. Ve siz söylediğiniz her şeyi zamanında yerine getirmekle tanınmışsınız. Ne oldu da derin bir sessizliğe gömüldünüz. Bu mazlumların feryatları, çocuklarının ve eşlerinin gözyaşları sizlerin uykunuzu bölmüyor mu?

Adalet herkese ve her zaman lazım. Zalimler sadece sizi mağdur ettiği zaman değil, her biri mazlumu mağdur ettiği zaman zalimdirler. Zalimlerin mağdur ettiği mazlumların mağduriyetlerini gidermek için her zaman teyakkuzda olmak gerekmez mi? Yoksa mazlumların kimliğine ve inancına göre mi tavır almak gerekir? Hani mazlumun dini, milliyeti, rengi sorulmazdı. Hani mazlumların gözyaşı bizim gözyaşımızdı? Dünyanın öbür ucundaki mazlumların ahını duymak güzel ama yanı başımızdaki mazlumların ahını duymamak sağırlık değil mi? Bu mazlumların feryatları Afrika’dan ve Uzakdoğu’dan gelmiyor, bu feryatlar yanı başımızdaki zindanlardan, yani Bingöl’den, Elazığ’dan, Batman’dan geliyor.

Yeniden yargılama hakkı isteyen bu insanlardan bu hakkı neden esirgiyorsunuz? FETÖ’nün terörist polis, hâkim ve savcılarının bin Bir hile desiselerle zindanlara hapsettikleri Yusufiler, sizden sadece adaletin tecelli etmesi için yeniden yargılanmak istiyorlar. Daha kaç mevsim, kaç zemheri geçecek? Babasız büyüyen çocuklar babalarına kavuşmak için daha kaç yıl bekleyecekler? Ya gözü yaşlı eşler ve annelere ne cevap vereceksiniz?

 

Sanırım önümüzdeki referandum bunun için bir fırsat. Devletin yeniden şekilleneceği referandumda adalet ve hukuk en başta gelen beklentilerden biridir. Adalet şimdi değilse ne zaman, ya hemen ya hiçbir zaman.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *