0

 

 

Ümmetin değerleri, kutsalları ayaklar altında hayâsızca çiğneniyor. Bu imtihan bir kesimin değil ümmetin tamamının imtihanıdır. Yıkılan hayaller, kaybedilen aileler, tükenen umutlar, taş yığınları altında kalan masum bedenler, sözün bittiğini, çözümün gelmesinin şart olduğunu belirtiyor. Ama mücadele edecek takatimizin saklı olduğu Kitaplar rafta kaldıkça, nasıl değerini yitiriyorsa, söylemlerimiz de lafta kaldıkça aynı değersizliği düşüyor, adeta hiçleşiyor.

 

Ama sorun değil, Suriye burası; Fransa, Belçika’da yaşayanlar kadar önemli değiller nasılsa! Batının yanında. Biz kardeşleri de ihtilaflar ile uğraşa duralım bu hengâmede. Müslüman kanının tek bir damlası için 1,5 milyar Müslüman’ın ayaklanması gerekirken, göz göre göre, kameralar önünde vahşi kıyımlar yapılıyor, maalesef ümmet uykusundan kısmaya dahi gitmiyor. Bunca acıya yanmayan yürekler; bilin ki, mahşerde kendilerinin sadece bedenleri değil ruhları da yanacaktır.

Binlerce âlim’e ev sahipliği yapmış Halep yanıyor. Nerdesin ey Müslüman! Ne zamana kadar görmemezlikten geleceksin bu vahşetleri. Unutmayalım ki, “yargıladığımız gibi yargılanacağız.” Kardeşlerimiz yollarımızı gözlüyor, yardım elini bekliyor bizlerden. Şairin de dediği gibi “Bak beklemeye durdu seni cihan, ne olur gel artık bitsin bu hicran.” Bitsin ki zemheri kışlarımız yerini güller açan bahara bıraksın.

Ama farkındayız ki, her şeyde değil, her şerde bir hayır vardır. Bu şer’de de ümmeti kucaklayıcı bir eylem meydana gelir inşallah. O da ümmeti kuşatan sönmek bilmeyen bu ateşin Son asırların en esaslı bir zaferini bırakmaktan başka çaresi yok. Ancak ümmetin birlik beraberliğiyle, sırt sırta, kardeşçe silkelenmesiyle bu ateş söner.

Uyuyan ümmeti sen artık uyandır Allah’ım! Bizi bize bırakma sen ayaklandır Allah’ım!

Ey Rabbimiz! Bu mazlumlar zulme uğramış kardeşlerimizdir. Suçsuz ve günahsız bir şekilde kıyıma gidilmişler, sen hayır kapılarını aç. Ey zulmedenler bilin ki bu zulüm sizlerin yanında kalacak değildir. Hesaplarınıza almadığınız o mazlumların bir ismi de Kahhar olan Rableri vardır.

Çocuklar ve masumlar ölüyör ve elimizden hiçbir şey gelmiyor duadan başka… Ya Rab kardeşlerimize sahip çıkacak güç ve kudretimiz yok! Güç ve kudret sendendir Allah’ım! Sen zalimleri kahr-u perişan eyle…

Ey Rabbimiz; Rabbimiz Allah’tır dedikleri için çoluk çocuk demeden ateşlere atılan, katledilen kardeşlerimize kendi katından yardımını gönder, onların vekili yalnızca sensin. Çoluk-çocuk hastane, cami, okul, park demeden bu coğrafyayı yakanları en kısa zamanda sen yak Allah’ım!… Mazlumun dünyasında kıyamet koparken, zalime yastığında rahat verme Allah’ım! Ey Rabbimiz bizleri zalimlerin zulümleriyle hüküm sürdüğü memleketlerden kurtarıp, zalimleri birbirlerine musallat eyle, amin…

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *