0

Merkezi Batman’da bulunan ‘Kur’an Nesli Platformu’ Türkiye geneli Kur’an-i Kerim Meali sınavının yapılacağını duyurdu. Çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu bu güzide platform, tam da toplumumuzun ihtiyacı olan Kur’an-i Kerimin anlaşılmasının adımlarından bir adımı atmış bulunuyor. Meal Sınavı gibi iddialı bir hayır işine girişen Kur’an Nesli Platformu, kendi adına yakışacak bir neslin yetişmesi için yola çıkmış bulunmaktadır.

Sınava giriş başvuruları 17 Ekim 2016’da başlayacak, 17 Kasım 2016’da son bulacaktır. Türkiye genelinde yapılacak olan sınavın hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Başvurular internet üzerinden yapılabileceği gibi, Platform tarafından belirlenen sınav kayıt noktalarında da yapılabilecektir. Sınava katılımın sağlanması için sorumluluk sahibi herkesin ciddi bir çalışmanın içine girmesi gerekiyor. Özellikle okul çağındaki gençlerin Meal sınavına iştirak etmeleri için gereken ehemmiyetin gösterilmesi lazımdır.

Sınav 11 Aralık 2016 tarihinde yapılacaktır. Elbette Türkiye geneli bir sınavın yapılması beraberinde bazı yükümlülükleri, ciddi fedakârlıkları ve elbette Allah rızasını gerektirmektedir. Böyle hayırlı çalışmaları gerçekleştiren bu tür platformları takdir etmeli, bu ve benzeri hayır faaliyetlerini çoğaltmaları için onları ziyadesiyle desteklemeliyiz. Her şeyden önce bu tür sınavlara özellikle katılarak fiili desteğimizi vermeli, arkadaş ve akraba çevremizi bu hayırlı işe dâhil etmek için platformun bir gönüllüsü gibi hizmete hazır olduğumuzu ifade etmeliyiz.

Umre ödüllü olan bu Meal Sınavı, Türkiye’nin en ücra köşesinde dahi yapılabilmesi için seferber olabilmeliyiz. Umre ile beraber daha birçok hediyenin verilecek olması, elbette sınava rağbeti artıracaktır. Özellikle gençlere yönelik, bilgisayar, tablet, bisiklet vb. hediyeler, Allah’ın izniyle genç kardeşlerimiz arasında sınava girme noktasında tatlı bir rekabete vesile olacaktır. Gençlerin birçok konuda birbiriyle yarıştığı bir vakıadır. Ama ‘Hayırlı bir işte’ birbirleriyle yarışıyor olmaları en güzeli olacaktır.

‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı’ adlı kaynak kitaptan sorumlu olacak olan adaylara, Kur’an-i Kerimin 29. ve 30. Cüzlerinden sorular sorulacaktır. Ayrıca Yasin-i Şerif ile Hucurat surelerinden de sorumlu tutulacak olan yarışmacılara, Kur’an’da Peygamberlerin dualarının bulunduğu bir bölüm yer alacak ve bu bölümden de mesul olacaklardır. Neticede bu sınava hazırlanan her bir birey bu sınavın asıl kazananı olacaktır. Çünkü Kur’an’ın son iki cüzünü baştan sona tekrar tekrar okuma şansını yakalayacak olanların, böyle hayırlı bir işte kaybedeni yoktur.

Kur’an aydınlığına ihtiyacımızın olduğu böylesi karanlık bir asırda, Kur’an’ı yeniden hayatımıza dâhil edecek bu tür hayırlı çalışmalara ne çok ihtiyacımız var? Zalimlerim zulmünün ayyuka çıktığı, Kâfirlerin küfrünün gece karanlığı gibi her tarafı kapladığı böyle bir dönemde, Kur’an-i bir çalışma elbette çok değerlidir. İçimizdeki beyinsizlerin küfür cephesiyle işbirliğine girişerek ortaya koydukları tüm ihanetlerine karşılık, Allah’ın kitabına sarılmanın bir basamağı olacak olan böylesi ulvi çalışma elbette ümit vericidir.

 

Nefislerimizin olabildiğince azgınlaştığı ve bireysel çıkarlarımızın her şeyin önüne geçirildiği bir zamanda, Kur’an’a yüzümüzü yeniden çevirmeye yönelik bir hatırlatma olan bu meal sınavı elbette önemsenmelidir. Nefislerimizin ıslahı, nesillerimizin manevi geleceği için bu tür hayırlı çalışmaların çoğaltılması ve yaygınlaştırılması özlemimiz olmalıdır.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *