0

 

Köşe yazısı yazmak için birinci öncelik belirlenen güzel bir konudur. Konu bulunduktan sonra yapılan güzel bir araştırma sonucu ortaya çıkan, lalezar bahçesinde güller ile uğraşmaya-çalışmaya benzer. Hangi gülü hangi tarafa bırakacağım, karanfil ile mi başlasam sözlerime yoksa bitirsem mi? Şu tarafa papatya uymadı yerine lale olsa daha mı çok gönle hitap eder?  Kır çiçeğinden mi demetler oluştursam kardelenlerden mi? Bahçe gerişinin güzergâhının bir tarafını orkide, açelya, leylak diğer tarafını da nergis, manolya, zambak ile mi süslesem? Gibi tomurcuklardan oluşan menekşe görünümlü nadide analizler ortaya çıkar.

Diğer taraftan araştırmaya gerek duymayacağın kadar vakıf bir konu belirlersen işin daha rahat ve güzel meyve veren ağaç gibi istifadeye de sunabilirsin. Hele ki yaşadığın ya da yaşayacağın bir konu ise çok daha kolay yazılır.

Bu sefer için benimki çok daha farklı bir şey. Konumu belirlediğim ve birebir yaşayacağım bir mevzuyu yazmak için adeta dilim lal olmuş, düşüncelerimi yazıya dökmek için prangalar kilit görevini görüp düşüncelerimi kilitlemiş gibidirler.

Fazla söze girmeden direk konuma geçeyim. Allah-u Teala’nın bizlere bahşettiği sonsuz nimetlerden biri olan ve efendimiz (s.a.v.)’in de sıklıkla tavsiye ettiği evlilik akdini bu hafta sonu (31.07. Pazar günü Batman Konferans Salonu) yerine getirmiş olacağım inşallah.

                Evlilik deyip de geçiştirmemek gerekir. Çünkü “Kulun ibadeti ancak evlenmekle kemal bulur.” demiş  Abdullah b. Abbas (r.a.)  Evlenenler yeni bir hayat kurarak bambaşka birileri olabiliyorlar. İyi bir akibet ile Salih-saliha bir eş demek dünya nimetini bile cennete dönüştürüyor. Kaldı ki Allah rızası için birbirlerine değer verenler, hak-hukuka riayet edenler de cennet ile müjdelenmişlerdir.

                Evlilik, birçok yanlarıyla farklı yaratılmış iki insanın ömür boyu ve her yönüyle ortak bir hayat yaşamak ve nesillerini  devam ettirmek niyetiyle kurdukları tabii ve insani bir beraberliktir. Bu farklılıklarla birlikte söz konusu ortaklığın devam edebilmesi şahsi hayata sınır koymakla mümkün olabilecek, dolayısıyla fedakarlık gerektirecektir. Farklılıkların çokluğuna göre fedakarlık da artacaktır. Evlilik fedakarlık ister, zorlukları beraber göğüslemeyi gerektirir. Karşılıklı sevgi, saygı, güven ve işbirliğiyle bazı maddi imkanlar eksik olsa bile gönülce ise eskiye dayanan bir deyimle, samanlık seyran olabilir...

Unutulmaması gereken şudur ki; evlilik, sadece bir kadın ve erkeğin nikahlanıp yuva kurması demek değildir. O  aynı zamanda bir çok kişiden oluşan iki ailenin akrabalık bağlarıyla birbirine bağlanmaları, birbirinden sorumlu olmaları, aynı tasa ve sevinci paylaşmaları, birbirleri yüzünden değer veya değersizlik kazanmaları demektir. Bir de diğer taraftan evlilik, yeni yeni akrabaların oluşması demektir. İyi bir evlilik yapılırsa Erkek tarafı yeni bir kız evlat kazanırlarken, kız tarafı bir oğul kazanır.

Bizler için uyarı olacak başka bir konu da, evliliğin iyisi olur ama kusursuzu olmaz gerçeğidir. Bazılarınca mutluluk parada, eşyada, mal-mülkte olabilir ama ben inanıyorum ki, mutluluğun sırrı Peygamber (s.a.v.)’in izini takip etmede, yolunu sürdürmede bulunabilir. Bu fikir ile hayat mücadelesi verilirse ve peygamberi iz ile tüm mutluluklar bizlerin takipçisi olacaktır inşallah.

                 Evlilikte başarı, yalnız aranan kişiyi bulmakta değil, aynı zamanda aranan kişi de olmaktır. “Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler aramalıyız.” Sevdiklerimize zaman ayırmalıyız ki sevgi ve muhabbetimiz artsın aksi takdirde zaman bizi sevdiklerimizden ayırır o da acı bir sondan ibaret olur maazAllah.

                Eşler birbirlerinin sabahına güneş, güneşe ısı, ısıya his, hise özlem, özleme hasret, hasrete sevinç, sevince mutluluk, mutluluğa duygu, duyguya ilaç, ilaca yara, yaraya çare, çareye çözüm, çözümü de duada arayanlar olmalıdırlar.

 

                31.07.2016 Pazar günü saat 12.00’de Batman Konferans Salonu’nda yapılacak düğünümüze siz değerli okuyucuları-dostları aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bizleri dualarınızdan eksik etmeyin, selamette kalın…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *