Modern Yol Konforu
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Korik Mahallesi 5036 ve 5085 sokaklarda asfalt yenileme çalışmalarını yürüttü. Altyapı çalışmaları ve zamanla meydana gelen bozulmalar nedeniyle güvenli ve konforlu ulaşımı olumsuz etkileyen yollar, sıcak asfalt serimi ile modern bir görünüme kavuştu.
Asfalt Söküm ve Yüzey Hazırlığı
Çalışmalar kapsamında;
- 5085 Sokak: 350 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde
- 5036 Sokak: 250 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde
toplam 600 metre uzunluğunda ve 7.200 metrekarelik alanda asfalt söküm işlemi gerçekleştirildi. Ardından CRS-1 tipi katyonik emülsiyon uygulandı.
Sıcak Asfalt Serimi
Toplam 1800 ton sıcak asfalt yol yüzeyine serildi. Çalışmalar, 1 finişer, 1 silindir, 1 kazıcı-yükleyici kepçe, 8 kamyon ve 1 distribütör aracın görev aldığı ekip tarafından yürütüldü.
Güvenli ve Konforlu Ulaşım
Türk Telekom Anadolu Lisesi ve çocuk parkının bulunduğu bölgeyi kapsayan çalışmalar, yaya ve araç sürücülerinin daha güvenli, konforlu ve modern yollarda ulaşım sağlaması amacıyla gerçekleştirildi.





