Bölgemizde bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, kimi esnafın işlerinde durgunluk yaşamasına neden oldu.

Kışlık elbise ve ayakkabı satamadıklarını belirten esnaf, alışveriş merkezlerinin, satışlarını etkilediğini söyleyerek, vatandaşların kendilerinden alışveriş yapmasını istediler.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle iş yapamadıklarını anlatan Murat Yıldız adlı esnaf, mevsimlik ürünlerin ellerinde kaldığını kaydetti.

Yıldız, 'Bu kış satışlar beklentilerimizin altında oldu. Çünkü kış mevsimi yaşanmadı. Resmen bir bahar mevsimi yaşandı. Bundan dolayı getirdiğimiz mevsimlik ürünler elimizde kaldı. Pek satış yapılamadı. Kış bitti bitecek ama kışlık ürünler satılmadı. Bundan dolayı satışlarda düşüş var. Elimizde bulunan bayan ve erkek botları noktasında, kış iklimi yaşanmadığından dolayı mevcut satışı yapamadık. Büyük alışveriş merkezlerinin de ister istemez satışlarımıza etkisi oluyor. Oraların daha lüks gözükmesi ve birden fazla mağazanın bir arada olması satışlarımıza etki ediyor. Bizim halktan talebimiz, burada var olan esnafları unutmamalarıdır.' dedi.

'KIŞLIK ÜRÜNLER BU SENE ELİMİZDE KALDI'

Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Teşkilat Buluşması Batman’da Yapıldı
Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Teşkilat Buluşması Batman’da Yapıldı
İçeriği Görüntüle

18 yıllık esnaf olduğunu ve ilk defa böyle bir sıkıntıyla karşılaştıklarını aktaran Macit Başaran, şunları söyledi: 'Çok şükür satışlar iyiydi ama kışlık ürünler bu sene elimizde kaldı. Çünkü kış yoktu. Kış sezonu bu sene esnaf açısından biraz sıkıntılıydı, beklentilerimizin dışındaydı. Geçen seneye nazaran bu sene kışın berbattı. 18 yıldır buradayım, ilk defa böyle bir kış görüyorum.' İlkha

Muhabir: Editör