Kıra Dağı’nda Yenilenen Altyapı ve Sosyal Donatılar

Batman İl Özel İdaresi tarafından 2018 yılında 500 dönüm alanda kurulan Kıra Dağı Mesire Alanı (KIRAMES), 2025 yaz sezonuna hazırlık kapsamında yenilendi. Valimiz Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalarla mesire alanına yeni sosyal donatılar eklendi. Alan, vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebileceği şekilde düzenlendi.

Yeni Düzenlemelerle Gelişen Hizmetler

Mesire alanında lavanta bahçeleri, çocuk oyun alanları, amfi tiyatro, kameriyeler, piknik masaları, barbekü alanları, çeşmeler, spor kompleksleri, hamak alanları, mescit, lavabo ve araç park yerleri gibi yeni donatılar yer aldı. Yapılan düzenlemelerle ziyaretçilerin konforu artırılırken, alanın günlük ziyaretçi kapasitesinin de yükselmesi bekleniyor.

Aileler İçin Uygun Bir Sosyal Alan

Kıra Dağı Mesire Alanı, şehir merkezine yakınlığı ve yeni düzenlemeleriyle özellikle ailelerin hafta sonları tercih edebileceği bir mekan haline geldi. Çocukların güvenle oyun oynayabileceği alanların yanı sıra, piknik ve dinlenme imkanları sunan sosyal donatılarla hizmet veriyor.

“Külliyede Gayr-i İslami Konser Caiz Değil”
“Külliyede Gayr-i İslami Konser Caiz Değil”
İçeriği Görüntüle

İl Özel İdaresi’nin Açıklaması

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili, “Valimiz Ekrem Canalp’in talimatlarıyla vatandaşlarımızın doğa ile iç içe, güvenli ve donanımlı alanlarda vakit geçirmeleri için Kıra Dağı Mesire Alanı’nda iyileştirmeler yaptık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN