Toki Başvuruları Sona Erdi! Başvurular Rekor Kırdı Gözler Kurada
Toki Başvuruları Sona Erdi! Başvurular Rekor Kırdı Gözler Kurada
İçeriği Görüntüle

Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilcisi Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, yine bir Aşura mevsiminde, yine hüzün ve acının ümmetin yüreğini yaktığı Kerbela Kıyamını anma günlerinde olduklarını söyledi.

Hüseyni yiğitliğin, Hüseyni cesaretin, Hüseyni direnişin tekrar hatırlandığı, Hüseyni destanın yine anıldığı bir zaman diliminde, muharrem ayında olduklarını anımsatan Aydın, 10 Muharrem 8 Ağustos Pazartesi günü, saat 21.00’da, yatsı ezanından sonra Şerzan Kurt Parkında “Zulmün Karşısında Ehl-i Beyt’in İzinde” temasıyla halka yönelik bir Aşura etkinliği düzenleyeceklerini belirtti.

“TÜM İNSANLIĞIN HAZRETİ HÜSEYİN’İN KIYAMINI BİLMEYE, TANIMAYA İHTİYACI VAR”

Kadın erkek tüm Batman halkını bu açık hava etkinliğine davet ettiklerini dile getiren Aydın, şöyle devam etti: “Biz Müslümanların, İslam ümmetinin, hatta adalet ve özgürlüğe, hak ve hukuka susamış tüm insanlığın, mazlum halkların Hazreti Hüseyin’in kıyamını bilmeye, tanımaya ihtiyacı vardır. Çünkü Hazreti Hüseyin’in kıyamını hazırlayan tüm etkenler ne yazık ki bugün fazlasıyla mevcuttur. Zulüm, sömürü, hakları yeme tüm dünyayı, özellikle de İslam âlemini kasıp kavurmaktadır. İslam ülkeleri işgal edilmekte, masum insanlar, kadın çocuk demeden toplu katliamlardan geçirilmekte, halklar aç bırakılıp zenginlikleri talan edilmektedir.”

“İNSANLIK KORKUNÇ BİR AHLAKİ YOZLAŞMA, ÇÜRÜME İÇİNDE BOCALAMAKTA”

Yine Hazreti Hüseyin’in zamanında olduğu gibi İslam dininin kutsalları, dirilten öğreti ve değerlerinin hakarete uğradığını belirten Aydın, “Bu değerler alaya alınmakta, küçümsenmekte, yasaklanmakta ve yüce İslam’ın yerine batıl ideolojiler, sapkın düşünceler insanlara, halklara zorla dayatılmaktadır. İnsanlık korkunç bir ahlaki yozlaşma, çürüme içinde bocalamakta, her türlü zulüm ve baskı altında inlemekte, kendisine uzanacak bir kurtarıcı el beklemektedir.” diye konuştu.

Aydın, insanlığı ve İslam ümmetini kurtaracak yolun Muhammed Mustafa’nın yolu, O’nun getirdiği dini tekrar ihya etmek için canını feda eden sevgili torunu, şehidlerin serdarı, Kerbela aslanı İmam Hüseyin’in yolu olduğuna dikkat çekti.

“İSLAM ÜMMETİ ZULMÜN KARŞISINDA EHL-İ BEYT’İN İZİNİ TAKİP ETMELİ, YOLUNDAN GİTMELİDİR”

Hazreti Hüseyin zulme, sapkınlığa, dinin aşağılanmasına karşı kıyam ettiğinin altını çizen Aydın, şunları söyledi: “Biz Müslümanlar da, mustazaf düşürülmüş İslam ümmeti de, zulmün karşısında Ehl-i Beyt’in izini takip etmeli, yolundan gitmeliyiz. İmam Hüseyin ve şerefli yarenleri gibi İslam’ın ve ümmetin izzeti için, Müslümanların özgürlük ve bağımsızlığı için canlarımızı feda etmeliyiz. Her gün Aşura, her yer Kerbela şiarıyla ümmet düşmanlarına, emperyalist güçlere, sömürgeci batılılara, İslam topraklarını istila eden cani Amerika ve diğer şeytani güçlere, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve mukaddes Kudüs’ün işgalcisi siyonistlere karşı birlik ve beraberlik içinde, vahdet içinde kıyama durmalı, direniş ve cihat elbisesini kuşanmalıyız.” EKREM GÜLŞEN

Muhabir: Editör