“Batman’da Sıradan Bir Toplantı İçin Değil, Bir Duruş İçin Toplandık”
Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaf ve iş insanlarına hitap eden Turgut, toplantının sıradan bir organizasyon olmadığını belirterek, “Bugün burada bir duruşu, bir istikameti, bir yürüyüşü konuşmak için toplandık” ifadelerini kullandı.
Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Turgut, HAKSİAD’ın sadece kazanç odaklı bir yapı olmadığını vurguladı. “Biz sadece kazananlar olmayacağız. Biz kazancına anlam yükleyenler olacağız. Ticaretiyle güven veren, duruşuyla örnek olanlar olacağız” dedi.
“Bu Ülkenin Her Karışı, Her Şehrin Alın Teri Kıymetlidir”
Türkiye’nin her bölgesinin bereketli olduğuna dikkat çeken Turgut, doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle ülkenin bir bütün olduğunu ifade etti. Her şehrin emeğinin ve alın terinin HAKSİAD için değerli olduğunu dile getiren Turgut, zorlu bir yoldan geldiklerini ancak hiçbir zaman vazgeçmediklerini söyledi.
“Yolumuz yokuştu ama vazgeçmedik. Her yokuş bizi biraz daha yükseltti” diyen Turgut, yükseldikçe sadece şehirleri değil, ümmet coğrafyasını da görmeye başladıklarını belirterek, “Sefer bizden, nusret Allah’tandır” sözleriyle inanç vurgusu yaptı.
“HAKSİAD Türkiye’nin Her Bölgesinde Karşılığı Olan Bir Yapıdır”
Kısa süre önce Diyarbakır’da inşaat sektöründe 250–300 iş insanını bir araya getirdiklerini hatırlatan Turgut, bu buluşmada sadece bir salonu doldurmadıklarını; güveni, ahlâkı ve birlikte büyümeyi konuştuklarını söyledi.
Bu organizasyonların HAKSİAD’ın Türkiye genelinde güçlü bir karşılığı olduğunu gösterdiğini ifade eden Turgut, Batman’da hizmet sektörüyle bu birlikteliği daha da güçlendirdiklerini, ilerleyen süreçte üretim, ticaret ve ihracatta da birlikte yol yürüyeceklerini belirtti.
“Biz Sadece Ticaret Yapmıyoruz, Toplum İnşa Ediyoruz”
Konuşmasında küresel gelişmelere de değinen Turgut, güçlü bir devletin ancak güçlü bir toplumla mümkün olduğunu vurguladı. Dünya örneklerine bakıldığında gücün arkasında sermaye ve şirketlerin bulunduğunu ifade eden Turgut, “Biz gücü zulüm için değil, adalet için isteriz. Sermayeyi sömürü için değil, hizmet için isteriz” dedi.
İslam tarihinden örnekler veren Turgut, İslam’ın birçok coğrafyada kılıçla değil, tüccarın ahlâkıyla yayıldığını hatırlatarak, “Fiilî tebliğ, insanın hayatına dokunan tebliğdir” ifadelerini kullandı.
“Nasıl Kazandığın, Ne Kazandığından Daha Önemlidir”
HAKSİAD’ın temel anlayışının “ne kazanırsan kazan” değil, “nasıl kazandığın önemlidir” prensibi üzerine kurulu olduğunu söyleyen Turgut, bu nedenle toplantılarına Asr Suresi ile başladıklarını belirtti.
Asr Suresi’nden ayetler hatırlatan Turgut, ticareti salih amel, organizasyonu hakkı tavsiye, kurumsallığı ise sabrın sürekliliği olarak gördüklerini dile getirdi.
“Hizmet Sektöründeki Her Davranış Ahiret Hesabına Yazılır”
Hizmet sektörünün insan hayatına doğrudan dokunduğunu vurgulayan Turgut, terazideki dürüstlüğün, imzadaki adaletin ve eğitimdeki liyakatin ahiret hesabıyla birebir ilişkili olduğunu ifade etti. “Ölçüyü ve tartıyı adaletle tam yapın” ayetini ve Peygamber Efendimizin “İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır” hadisini hatırlattı.
“Amaçsız Zenginlik Ayıptır”
Zenginliğin başlı başına bir sorun olmadığını belirten Turgut, “Amaçsız zenginlik ayıptır” diyerek sahabe örneklerine dikkat çekti. Hz. Abdurrahman bin Avf ve Hz. Osman’ın servet sahibi olmalarına rağmen ahlâk ve paylaşımda örnek olduklarını ifade eden Turgut, “Kazanç hizmete dönüşüyorsa berekettir” dedi.
“Günü Değil, Geleceği İnşa Ediyoruz”
HAKSİAD’ın üyelerini yalnız bırakmayan, büyürken ahlâkını kaybetmeyen, devlet ve hükümetle iletişim kurabilen, dünyaya açılırken hesabını bilen bir yapı olduğunu belirten Turgut, hedeflerinin günü değil geleceği inşa etmek olduğunu vurguladı.
Gençlere helal kazancı, disiplinli çalışmayı, kaliteli hizmeti ve sabırlı büyümeyi örnek olacaklarını ifade eden Turgut, konuşmasını dua ile tamamladı.
“Kazancını Paylaşan Kullardan Eyle Ya Rabbi”
Turgut, Rabbinden kazanca bereket, işlere istikrar ve birliğe dirlik dileyerek, bu buluşmanın hayra vesile olmasını temenni etti. Katılımcılara teşekkür eden Turgut, konuşmasını “Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” sözleriyle tamamladı.




