Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, farklı pozisyonlarda görevlendirilmek üzere toplam 36 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7 Ağustos’ta başladı, adaylar 21 Ağustos 2026 tarihine kadar başvurularını tamamlayabilecek.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan ilana göre, üniversitenin rektörlüğü ve bağlı birimlerinde görevlendirilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında 36 sözleşmeli personel istihdam edilecek.
Alımlar, 2024 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak gerçekleştirilecek. Ortaöğretim mezunları için KPSS P94, ön lisans mezunları için P93, lisans mezunları için ise P3 puan türü dikkate alınacak.
Başvurular 21 Ağustos'ta sona erecek
İlana başvurmak isteyen adaylar, başvurularını 7 Ağustos 2026 ile 21 Ağustos 2026 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya Kariyer Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapabilecek.
Üniversite, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvuruları kabul etmeyecek. Adayların başvuru sırasında istenen belgeleri eksiksiz şekilde sisteme yüklemeleri gerekiyor. Her aday yalnızca bir pozisyona başvuru yapabilecek.
Bazı pozisyonlar için ek belge şartı
Başvurulan kadroya göre adaylardan farklı belgeler talep edilecek. İş deneyimi şartı bulunan pozisyonlarda, deneyimin ilgili öğrenim sonrasında edinilmiş olması gerekiyor. Bu adayların SGK Tescil ve Hizmet Dökümü'nü barkodlu şekilde sisteme yüklemesi istenecek.
Destek personeli pozisyonlarına başvuracak adayların hijyen belgesi sunması gerekirken, koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına başvuracak adaylardan özel güvenlik görevlisi kimlik kartının yanı sıra boy ve kilo durumunu gösteren, son bir ay içerisinde alınmış resmi sağlık kuruluşu belgesi talep edilecek.
Asıl ve yedek adaylar KPSS puanına göre belirlenecek
Başvuruların değerlendirilmesinin ardından adaylar KPSS puan sıralamasına göre belirlenecek. KPSS puanlarının eşit olması halinde doğum tarihi önce olan adaya, doğum tarihlerinin de eşit olması durumunda ise diploma notu daha yüksek olan adaya öncelik verilecek.
Üniversite, ilan edilen her pozisyon için 5 katı kadar yedek aday belirleyecek. Asıl adayların başvuru yapmaması, feragat etmesi veya gerekli şartları taşımadığının anlaşılması halinde boş kalan pozisyonlar yedek adaylar arasından sırasıyla doldurulacak.
Başvuru sonuçları ve atamaya ilişkin duyurular, başvuru süresinin sona ermesinden itibaren bir ay içerisinde Kariyer Kapısı üzerinden ilan edilecek. Adaylara ayrıca yazılı veya sözlü tebligat yapılmayacak.
Üniversite, ilan sürecinin herhangi bir aşamasında iptal veya değişiklik yapma hakkını saklı tutuyor.





