Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu üretimi ve ticaretine yönelik mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Jandarma ekiplerinin Kozluk ve Sason ilçelerinde 2-4 Haziran 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği iki büyük operasyonda zehir tacirlerine ağır bir darbe indirildi. Düzenlenen eş zamanlı baskınlarda binlerce kök kenevir ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarmadan Kozluk Ve Sason’da Dev Operasyon Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! (4)

Sason’da Kenevir Dikerken Suçüstü Yakalandı

Yasa dışı kenevir ekimi ve ticaretine yönelik yürütülen titiz fiziki ve teknik takip çalışmaları sonucunda, jandarma ekipleri iki farklı ilçede düğmeye bastı.

Sason ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, F.E. isimli şahıs Diyarbakır’ın Lice ilçesinden araçla getirdiği kenevir fidanlarını toprağa diktiği esnada suçüstü yakalanarak etkisiz hale getirildi. Kozluk ilçesindeki diğer operasyonda ise M.Y. isimli şüphelinin evine ve bahçesine baskın düzenlendi.

Jandarmadan Kozluk Ve Sason’da Dev Operasyon Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! (2)

Binlerce Kök Kenevir ve Suç Unsurları Ele Geçirildi

Her iki ilçede gerçekleştirilen aramalarda uyuşturucu ticaretine yönelik çok sayıda malzeme ve yasa dışı ekim unsuru ele geçirildi. Operasyonların toplam bilançosunda;

  • 3.776 kök kenevir bitkisi,
  • 10 gram kenevir tohumu,
  • 1 adet hassas terazi ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

İki Şüpheli de Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Jandarmadaki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adli makamlara sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarmadan Kozluk Ve Sason’da Dev Operasyon Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! (3)

Kozluk'ta yakalanan M.Y. isimli şahıs Beşiri T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna, Sason'da suçüstü yakalanan F.E. ise Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Yetkililer, bölgede uyuşturucu ve yasa dışı ekimle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Sahte polis ve savcı operasyonu: 4 şüpheli gözaltında
Sahte polis ve savcı operasyonu: 4 şüpheli gözaltında
İçeriği Görüntüle

Jandarmadan Kozluk Ve Sason’da Dev Operasyon Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ