İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olması beklenen sağanak yağışın, yerel olarak kuvvetini artıracağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) yayımladığı uyarıya göre yağışların yarın 06.00'ya kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Yağışla birlikte rüzgârın da kuvvetlenmesi bekleniyor. Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esecek rüzgârın saatte 40-60 kilometre hıza ulaşacağı, öğleden sonra ise yer yer kısa süreli fırtına şeklinde 50-70 kilometre hızla eseceği öngörülüyor.

Siirt OSB'de 2. etap genişleme ve yeni yatırımlar görüşüldü
Siirt OSB'de 2. etap genişleme ve yeni yatırımlar görüşüldü
İçeriği Görüntüle

İstanbul Valiliği, kuvvetli yağış ve rüzgârın neden olabileceği sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşım aksamalarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Sıcaklığın 14-17 derece aralığında olması tahmin edilirken, ilerleyen günlerde soğuk havanın etkisini sürdürmesi bekleniyor. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA