Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma, hem olası taşkın risklerini minimize etmeyi hem de bölge halkı için daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

Erköklü ve 19 Mayıs Mahalleleri Arası Temizlendi

Yaklaşık 5 kilometrelik devasa bir hattı kapsayan temizlik faaliyetleri, Erköklü Mahallesi (İrmi) ile 19 Mayıs Mahallesi arasındaki güzergâhta yoğunlaştı. Çalışmalar sırasında dere yatağında biriken ve suyun akışına engel teşkil eden şu unsurlar temizlendi:

Güney Çevre Yolu'nda Sözde Onarılan Yol İki Gün Geçmeden Yine Çöktü!
Güney Çevre Yolu'nda Sözde Onarılan Yol İki Gün Geçmeden Yine Çöktü!
İçeriği Görüntüle
  • Zamanla biriken bitkisel toprak ve çamur tabakaları,
  • Dereye atılan evsel atıklar,
  • İnşaat molozları ve çeşitli yabancı maddeler.

İluh Deresi’nde Yağış Mesaisi 5 Kilometrelik Hat Atıklardan Temizlendi-1

İş Makineleriyle Yoğun Mesai

Dere hattının düzenlenmesi için personel ve iş makineleri koordineli bir şekilde sahada yer aldı. Kepçeler aracılığıyla dere tabanından çıkarılan tonlarca atık, kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı ve uygun alanlarda bertaraf edildi. Bu yoğun mesai sonucunda dere hattı, hem görsel olarak daha düzenli bir hale geldi hem de su tahliye kapasitesi artırıldı.

Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı

Belediye yetkilileri, benzer olumsuzlukların tekrar yaşanmaması için dere temizliği ve bakım faaliyetlerinin periyodik olarak devam edeceğini bildirdi. Ancak temizliğin kalıcı olması için vatandaşlara da büyük görev düştüğünü hatırlatan yetkililer, çevre temizliği konusunda daha duyarlı olunması ve dere yatağına atık bırakılmaması noktasında çağrıda bulundu. Alınan bu önleyici tedbirler, özellikle ani yağışlarda yaşanabilecek taşkınların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: MUHARREM KAYIK