İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş Hoca, 8. Batman Kitap Fuarına katıldı. Fuarda okuyuculara yönelik bir konferans veren Göktaş, Gazze direnişinin dünyayı ve insanlığı değiştireceğini söyledi. Allah’ın nurunun her yerden önce Gazze üzerine indiğini belirten Göktaş, ümmetin Gazze direnişinin yanında durması gerektiğini söyledi.
Mehmet Göktaş yaptığı konuşmada, “Gazze direnişi, sadece bölgesel bir mücadele değil; insanlığın vicdanını uyandıran, Siyonizmin çöküşünü hızlandıran bir dönemeçtir. Bu süreç, zulmün serbest kalmayacağını ve adaletin er veya geç tecelli edeceğini tüm dünyaya ilan etmektedir. Gazze’de yaşananlar, Müslümanlar için bir ruhî ve siyasi dönüm noktasıdır. Oradaki direniş, insanları yeniden ciddi bir Müslümanlığa ve evrensel adalet bilincine yönlendirirken, zulüm odaklarının çürüme sürecini hızlandırmaktadır. Bu yalnızca Filistin’in değil, bütün insanlığın uyanışıdır.” İfadelerini kullandı.
Gazze Direnişi: Vicdanları Hareketlendiren Güç
Gazze’nin mazlumların sesi olduğunu belirten Göktaş, “Gazze zulme karşı direnişin simgesi haline geldi. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, sokaklarda “Özgür Filistin” diye haykırıyor; milyonlarca vicdan, Gazze’deki acıya kayıtsız kalmıyor. Bu kitlesel tepki, Siyonist düzenin meşruiyetinin sorgulanmasını hızlandırdı” dedi.
Kur’anî İkaz ve Tarihin Tekerrürü
Zalim düzenlerin mutlaka yıkılacağını belirten Göktaş, “Kur’an’da bildirilen ilahi prensipler, zalimlerin bir süre sonra zelil edileceklerini ifade eder. Tarih boyunca zalimler kibirle yükselmiş, sonra yerle bir olmuştur. Bugün de Gazze örneği, bu ilahi uyarının sahadaki tezahürlerinden biridir: Zulüm sürdürülemez, sonunda karşılığını bulur.” Dedi.
Siyonizmin Çürüme Süreci
Siyonist rejimin yıkılış sürecine girdiğini belirten Göktaş, “Siyonist zihniyet, yalnızca bir bölgeye veya devlete zarar veren bir yapı değildir; evrensel adalete karşı bir anlayıştır. Gazze’deki direniş, bu anlayışın zayıfladığını, meşruiyetinin sorgulandığını ve küresel vicdan tarafından reddedildiğini gösteriyor. Artık Siyonist politikaları savunmak, pek çok yerde kabul görmemekte; kimliklerini açıkça ifade etmek bile zorlaşmaktadır.” Dedi.
Umut ve Sabır: İmanî Bir Perspektif
Göktaş şu ifadeleri kullandı: “Gazze’deki insanlar, sahabeleri andıran fedakârlık ve metanet örneği sergilediler. Bu tavır, İslam’ın zorlu koşullarda bile yaşanabileceğini gösterdi. İman ve samimiyetle yapılan her amel, Rabbimizin katında değere sahiptir; tarih bunun örnekleriyle doludur.”
Evrensel Tepki ve Yeni Nesil İman
Göktaş, “Bugün Avrupa şehirlerinden yükselen protestolar, Gazze’nin yarattığı etkiyi gözler önüne seriyor. Binlerce, on binlerce insan Siyonizme lanet okuyor; Gazze, yalnızca Müslümanların değil, tüm insanlığın vicdanını harekete geçirdi. Bu da gösteriyor ki, zulme karşı direniş evrensel bir karşılık buluyor.” Diye konuştu.
Manevi Dirilişle Tamamlanan Değişim
İnsani vicdanın uyandığını, Gazze direnişinin dünyayı değiştireceğini belirten Göktaş, “Gazze direnişi, siyasi bir çatışmanın ötesinde, manevi bir uyanıştır. Siyonizmin çöküşü yalnızca askerî veya siyasi gelişmelerle değil, insanlığın vicdani uyanışıyla hızlanacaktır. Mü’minler için bu dönem, sabır, dirayet ve adalet şuurunu güçlendirerek tarihe damga vuracak bir sınavdır.” Dedi.




