Malabadi Sulama Birliği Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Malabadi Sulama Birliği Başkanlığımızca işletilen Batman Sağ Sahil, Batman Sol Sahil ve Batman Silvan sulama alanlarımızın su kaynağını teşkil eden Batman Barajıdır. 2021 Sulama yılında tüm Türkiye' de yaşanan kuraklık nedeni ile sulama alanlarımızda su tüketimini daha da tasarruflu kullanarak su kaynağımızın bu sulama sezonu için yeterli olmasını sağlamak gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

Polisin "dur" ihtarına uyman araç kaza yaptı: 5 ölü, bir yaralı
Polisin "dur" ihtarına uyman araç kaza yaptı: 5 ölü, bir yaralı
İçeriği Görüntüle

Açıklamanın devamında, “İşletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Sulama Birliğimizde bulunan, Batman Sağ sahil ve Batman Silvan sulama alanlarında ikinci ürün ekiminin yapılmaması konusunda daha önce yapılan yazılı, mesajlı ve şifai uyarılara rağmen, çiftçilerin yoğun olarak söz konusu alanlarda ikinci ürün ekimi yaptıkları tespit edilmiştir.” Denildi.

İkinci ürün ekimi yapan çiftçilerin ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına neden oldukları belirtilen açıklamada, “Oysaki sulama birliğimizce, verilen sulama beyannameler kapsamında sulama planlaması yapılmıştır. İkinci ürün sulaması için sulama beyannamesi verilmediğinden, ikinci ürün planlamaya dahil edilmemiştir. Bu alanlarda ekilmiş ikinci ürünün sulama suyu ihtiyacının karşılanması mümkün değildir. Planlama kapsamındaki ekili alanların sulama suyu ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşanmaması, bununla birlikte mağduriyetlerinin oluşmaması, sosyal ve hukuki problemlerin yaşanmaması sebebiyle, 6172 sayılı kanun gereği ikinci ürün ekiminin yapmış olan çiftçilerden de su kullanım hizmet bedelinin de dört kat alınması kararı alınmıştır.” Denildi. M EMİN URAZ

Muhabir: Editör