Batman'da Çöp Konteyner Sayısı 5.800'e Ulaştı
Batman'da Çöp Konteyner Sayısı 5.800'e Ulaştı
İçeriği Görüntüle

AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) onayıyla, 2024 yılında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından yapılan kazılar sonucu tahrip olan yol ve kaldırımlar, yeniden düzenlendi.

Belediye, yürüyüş konforunu artırmak, toz ve çamurdan kaynaklı mağduriyetleri gidermek ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla çalışmalara hız verdi. Eski parke taşları sökülerek yerlerine oluk taşları döşendi, böylece su akışı sağlıklı bir hale getirildi. Ardından kum dolgu işlemi yapılarak yeni parke taşı kaplaması gerçekleştirildi.

24 Haziran – 9 Temmuz 2025 tarihleri arasında tamamlanan çalışmalarda, toplam 3.000 metrekarelik bir alanda 10 kişilik bir ekip görev aldı. Yenilenen yol sayesinde bölgedeki ulaşım konforu ve güvenliği önemli ölçüde artırılırken, mahalle sakinlerinin günlük yaşam kalitesi de yükseltildi. Batman Belediyesi, benzer çalışmalarla şehir genelinde altyapı ve yol kalitesini artırmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: HABER BÜLTENİ