Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, İstanbul’da polisin silahını alarak bir polisi öldürüp birini yaralayan Yunus Emre Geçti isimli kişinin çıplak halde siyah poşet içerisinde adliyeye getirilmesine tepki gösterdi.

Şenses, bu görüntülerin hukuk devletiyle bağdaşmadığını belirterek “Bu görüntüleri bir hukukçunun kabul etmesi mümkün değil. Kolluk görevlilerinin, işlediği suç ne olursa olsun, şüphelilere hukuk devleti olmanın bir gereği olarak insan onuruna saygı çerçevesinde davranması gerekir. Bu tür görüntüler Türkiye’yi hukuk devletinden uzaklaştıran, hukuk sistemini öç alma üzerine kuran klan hukukuna yaklaştıran görüntüler.” Dedi.

Batman'da Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Eğitimi
Batman'da Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Eğitimi
İçeriği Görüntüle

İşkence ve kötü muamele kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmak gerektiğini belirten Şenses “İşkence, kötü muamele ve insanlık dışı muameleye amasız karşı çıkmak insan olmanın gereğidir. Biz insan olmanın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz.” Dedi.

MURAT ORHAN

Muhabir: Editör