HÜDAPAR Sason teşkilatı, ilçe sakinlerinin sorunlarını dinleme çalışmaları kapsamında Sason Sürücü Kursu'nu ziyaret etti. Ziyarette, kurs yetkilisi Hasan Acet, kursiyerlerin karşılaştığı temel sorunları dile getirerek çözüm taleplerini iletti.
Kurs yetkilisi Hasan Acet, en büyük sorunlarının elektronik sınav salonu (e-sınav) sisteminin Sason'da bulunmaması olduğunu belirtti. Acet, "Kursumuza başvuru yapan sürücü adaylarımız, elektronik sınav salonu sistemi olmadığından mecburen Batman merkeze gitmek zorunda kalıyor. Bazı okullarımız bu sınav sistemine uygun fiziki şartlara sahiptir. Diğer ilçelerimize sağlanan bu imkanın Sason’da da sağlanmasını talep ediyoruz," dedi.
Acet, ayrıca direksiyon eğitimlerinin yapıldığı güzergahta önemli bir güvenlik riskinin bulunduğuna dikkat çekti:
"Direksiyon eğitimi için belirlenen yol güzergahının dönüş yolu alanı genişletilip cep yol yapılmalı. Geniş bir dönüş alanı olmadığı için eğitim ve sınav sürecinde acemi sürücülerimiz ciddi kaza riski taşıyor."
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan HÜDAPAR heyeti, "Halka hizmet Hakka hizmettir şiarıyla halkımızın sorun ve taleplerinin takipçisi olacağız. Kursumuzun dile getirdiği bu önemli taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır," ifadelerini kullandı.
Sason'daki sürücü adaylarını ve kurs yetkililerini mağdur eden bu sorunların çözümü için HÜDAPAR'ın konunun takipçisi olacağı belirtildi.




