HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin’den DEM Parti’ye Namaz Tepkisi
“Müslüman Kürtlerin çocuklarına namaz öğretilmesinden rahatsız oldular”
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Diyarbakır ve Batman’da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen “çocuklara namaz eğitimi” programına yönelik DEM Parti milletvekillerinin Meclis’e sunduğu soru önergesine sert tepki gösterdi.
DEM Parti milletvekilleri, söz konusu etkinliği “çocukların istismarı” olarak nitelendirip TBMM gündemine taşırken, HÜDA PAR cephesinden gelen açıklama dikkat çekti.
---
“Namaz öğretenleri şikâyet ediyorlar”
İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
> “Peygamber Sevdalıları Vakfı yöneticilerine sesleniyorum!
Siz Müslüman Kürtlerin çocuklarına namaz gibi böyle güzel şeyler öğretirseniz, Kürtler için başka şeyler düşünen Kürt vekiller de sizi sisteme şikâyet eder tabii.”
Şahin, bazı kesimlerin dini değerlere tahammülsüz davrandığını belirterek, “LGBT+’lar böyle açık alanda bir etkinlik düzenleseydi normal kabul edilirdi” ifadelerini kullandı.
---
Tepkilerin nedeni: Namaz eğitimi etkinliği
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen programlarda, çocuklara namaz eğitimi verilmiş, Kur’an-ı Kerim okunmuş ve dualar edilmişti.
Etkinliklerin ardından DEM Parti milletvekilleri, bu tür organizasyonların “çocukların dinî yönlendirmeye maruz bırakıldığı” gerekçesiyle Meclis’e soru önergesi sunmuştu.





