Sağlık yetkilileri, sigaranın vücuda verdiği büyük zararlar ve özellikle akciğer kanseriyle olan güçlü bağlantısı konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı. Aile Hekimi Dr. Serkan Onur, sağlıklı bir yaşam için sigaranın hayatımızdaki yerini yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu.
Dr. Onur, sigara kullanımının yalnızca akciğerleri değil, tüm organ sistemlerini etkilediğini ve kanser başta olmak üzere kalp krizi, felç, KOAH gibi ölümcül hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti.
Sigarayı Bırakmak Elinizde: Ücretsiz Destek Hatları
Sağlık Bakanlığı, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara destek olmak amacıyla kolay ulaşılabilir ve ücretsiz hizmetler sunuyor. Dr. Onur ve yetkililer, sigarayı bırakma sürecinde profesyonel destek almanın önemini vurguladı.
Sigarayı bırakma yolculuğunda adım atmak isteyenler şu merkezlerden ücretsiz destek alabilir:
ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı
Sağlıklı Hayat Merkezleri
Hastanelerde bulunan Sigara Bırakma Poliklinikleri




