Köprü Ayaklarındaki Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Batman’da etkili olan sağanak yağışın ardından Batman Çayı üzerindeki 2. Köprü'nün kenar ayaklarında aşınma meydana gelmiş, can ve mal güvenliği gerekçesiyle Güney Çevre Yolu ulaşıma kapatılmıştı. Kapanma sonrası şehir merkezinde artan trafik yoğunluğunun ardından Karayolları ekipleri tarafından başlatılan onarım ve güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Hasar Gören Güney Çevre Yolu Yarın Trafiğe Açılıyor (4)

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ve Karayolları teknik yetkilileri, hasar gören ve çalışmaların yürütüldüğü bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Hasar Gören Güney Çevre Yolu Yarın Trafiğe Açılıyor (1)

Yol İlk Etapta Tek Şerit Olarak Hizmet Verecek

Yapılan incelemelerin ardından basına açıklamalarda bulunan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Karayolları ekiplerinin gerekli onarım çalışmalarını bitirdiğini, yolun ilk etapta gidiş ve geliş yönlerinde tek şerit olarak kontrollü şekilde hizmete açılacağını belirtti. Trafik akışının güvenli sağlanması adına teknik süreç şu şekilde ilerleyecek:

  • Yol üzerindeki işaretleme ve emniyet şeridi çalışmalarının tamamlanmasının ardından yarın sabah itibarıyla araç geçişlerine izin verilecek.
  • Köprü ayaklarında meydana gelen aşınmaya karşı Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilgili kurumların kalıcı çözümlere yönelik teknik incelemeleri sürdürülecek.
  • Çalışmalar tamamen sonuçlanıncaya kadar bölgedeki ulaşım tek şerit gidiş ve tek şerit geliş şeklinde kontrollü olarak sağlanacak.

Hasar Gören Güney Çevre Yolu Yarın Trafiğe Açılıyor (2)

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİN RAHATLATIŞMASI HEDEFLENİYOR

Çevre yolunun kapalı kalması nedeniyle şehir merkezindeki trafik yükünün arttığına değinen Nasıroğlu, güzergahın yeniden ulaşıma açılmasının şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını ifade etti. Güvenlik önlemlerine riayet edilmesinin önemine dikkat çeken Nasıroğlu, şu bilgilere yer verdi:

"Karayolları ekiplerimiz gerekli onarım ve güçlendirme çalışmalarını tamamladı. İşaretleme çalışmalarının ardından yarın sabah yolu trafiğe açmayı planlıyoruz. Kalıcı çözümler hayata geçirilene kadar yol tek şerit gidiş ve tek şerit geliş şeklinde hizmet verecek. Yolun yeniden ulaşıma açılması şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacaktır. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun."

Gaziantep'te kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonları: 195 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonları: 195 şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ