image

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Pkk/Hdp’li çetelere yaptığı çağrı sonrası meydana gelen olayları Diyarbakır’da değerlendirdi. 

Diyarbakır’a gelerek Demokratik Toplum Kongresi (DTK) salonunda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Demirtaş, sokakların karışmasının sebebinin HDP’nin çağrısı olmadığını, bu eylemlerin planlı olarak bazı güçler tarafından yapıldığını ve bunun suçlularının da hükümet tarafından bulunması gerektiğini söyleyerek, adeta akla ziyan açıklamalarda bulundu.

 

HANGİ ÜLKEDEN BAHSETTİ?

Hdp’nin çağrısından sonra sokağa çıkan ve adeta gözü dönmüş bir şekilde daha önceden tespit ettikleri adreslere saldıran Pkk/Hdp’li çetelerin saldırılarını görmezden gelen Demirtaş, konuşmasını yaparken, Türkiye’den mi yoksa başka bir devletten mi bahsettiği anlaşılamadı.

 

BATMAN’I GÖRDÜ DİYARBAKIR’I İSE UNUTTU

Olayların büyümesinin asıl nedeninin Batman’dan gelen ölüm haberi olduğunu söyleyen Demirtaş’ın olayın nasıl vuku bulduğunu ve Pkk/Hdp’li çetelerin Batman’dan önce Diyarbakır merkezde faaliyet yürüten Köy-Der saldırısında Pkk/Hdp’li çetelerce katledilen ve kafaları taşlarla ezilenleri görmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *