image

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Hıristiyanların eğlencesi olarak değerlendirilen Noel’in yani yılbaşı gecesinin Türkiye'de çılgınca kutlanmasını sert bir şekilde eleştirdi.

İslam’da, Noel gibi bir geleneğin asla olmadığına ve yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bunun kutlanmasının da uygun olmayacağına dikkat çeken Ergin,  "İslam dünyası ağlarken, İslam beldeleri tek tek düşerken Hıristiyanların eğlencesi olan Noel ile değerlerinize hıyanet etmeyin. Dinimizde böyle bir geleneğin olmadığını bilerek hareket eden herhangi bir Müslüman, Hıristiyanların geleneğine alet olmamalı. Hıristiyanların İslam beldeleri üzerinde hayata geçirmeye çalıştığı tuzakları bilerek adım atmalı. Kandan beslenenlerin gününe kurban olmamalı, ekonomik sömürülerine alet olmamalı." dedi.

"İslami geleneklere göre yaşayan bir ülkede, abartılı ışıklandırmalarla, abartılı yeme içmelerle, Noel gecesini geçiren bir birey, İslam ülkelerindeki Müslüman kardeşlerinin içinde bulunduğu durumu göz önüne getirmelidir." uyarısında bulunan Ergin, "Bugün Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmayan Türkiye, Noel gecesi adıyla anılan israf gecesinde, ruhuyla tezada düşmemelidir." diye konuştu.

Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *