image

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Ahmede Hani Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mehmet Şimşek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Dünya Arapça Günü nedeniyle Batman İl Kültür Müdürlüğünde etkinlik yapıldı.

Etkinlik, İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Davut Okçu ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

 Etkinlik, İbrahim Halil Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde yapılan çalışmaları anlatan İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Davut Okçu, "18 Aralık Dünya Arapça günü biz Müslümanlar için Arapça imanımız anayasamızın dilidir." dedi.

Okçu, "Kur'an-ı Kerimin dili aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in ilk müfessiri ilk yorumlayıcısı Efendimizin (sav) ana dili. Dinimizi öğrenmemiz için bu iki kaynağa ihtiyacımız var. Hem Kur'an-ı Kerim hem de hadisi şerifler Arapça yazılmış. Ayrıca bugün dünyanın pek çok yerinde Dünya Arapça Günü kutlanıyor. Arapça Birleşmiş Milletler teşkilatın 6 resmi dilinden biridir. Bu özelliği itibarıyla Türkiye'de sadece ilahiyat ve İslami İlimler Fakültesinde değil, başka üniversitelerinde edebiyat fakülteleri bünyesinde Arap Dili ve Edebiyatı bölümü olarak okutulmaktadır. İslami İlimler Fakültesi olarak 9 öğretim üyesi, 4 araştırma görevlisi, bir okutma ve 3 tanede yabancı hoca ile tedrisatımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

İmam hatip lise öğrencilerin seslendirdikleri Arapça ilahiler, tiyatro ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin Arapça şiir yarışması yapıldı. Şiir yarışmasından sonra Uluslararası Arapça Yarışma dünya şampiyonu olan imam hatip lisesi öğrencileri Türkçe ve Arapça olarak veda hutbesini okudu.

Son olarak etkinliğe katkı sunanlara çeşitli hediyeler ve plaketler verildi.  Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *