image

Esnaf bir türlü önlenemeyen hırsızlıklara tepkili... Özellikle son zamanlarda yaygın hale gelen motosiklet hırsızlıkları vatandaşı da esnafı da mağdur ediyor. Honda Motosiklet ve Kawasaki Batman Bayisi Nur Cemal Onar, Batman’da gün geçtikçe hırsızlık olaylarının arttığına şahit olduklarını belirterek, “ Genelde motosikletlerin kontaklarını kırıp çalıyorlar. Bu tür motosikletler bize çok geliyor. Hırsızlık malı olduklarından şüphelendiğimiz için onlara pek yardımcı olmuyoruz. Şüphelendiğimiz durumları polise de bildiriyoruz. Tabi genel anlamda ilimizde hırsızlık olaylarında çok ciddi bir artış var. Bunun önlenmesi için mobese kamaralarının, iş yeri kameralarının artırılması lazım. Polisin hırsızların üzerine gitmesi lazım…” Dedi.

HIRSIZLARIN ÇOĞU EĞİTİMSİZ

Hırsızlık olaylarının artışında eğitimsizliğin de önemli bir faktör olduğunu belirten Onar, “ Eğitim şart, ailelerin çocuklarını eğitmesi lazım. Okullarda verilen eğitim yeterli değil. Kötü arkadaş çevresi de etkiliyor. Hırsızlık olayları genelde gençler tarafından yapılıyor. Özellikle uyuşturucu kullananlar arasında bu yaygın. Polisin çok ciddi tedbirler alması lazım. Özellikle gece saatlerinde polislerin sokaklarda vardiyalar halinde dolaşması hırsızları caydırabilir.” İfadelerini kullandı.

POLİS YETERİNCE HIRSIZLARIN ÜZERİNE GİTMİYOR

Polislerin hırsızlık olaylarının üzerine yeterince gitmediğini iddia eden Remzi Örgen adlı esnaf da, “ Ben 15 yıldır motosiklet tamirciliği yapıyorum. Birçok motosikletin çalındığına şahit oldum. Çalınan motosikletlerin bulunması için emniyete gidiyoruz ama gerekli ilgiyi görmüyoruz. Polis fazla ilgilenmiyor. Çalınan motosikletin bilgilerini veriyoruz ama gidin siz kendiniz bulun diyorlar. Bu yanlış bir şey… Ben kendim bulmak istesem o zaman niye buraya geliyorum. Sizin işiniz ne?” diye tepkisini gösterdi.

Emniyetin bu tür hırsızlık olaylarının önüne geçmek için daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Örgen,  vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

DİNİ EĞİTİM ŞART

Ömer Akbulut adlı vatandaş da emniyetin hırsızlık olayları üzerinde daha hassasiyetle durması gerektiğini söyledi. Akbulut, “ Hırsızlık biraz da işsizlikten kaynaklanıyor. Hırsızlığın önüne geçmek için gençlere iş imkânı sağlamak lazım. Hırsızlığın sebeplerini ciddi anlamda araştırmak lazım… Sebepleri bilmezsen çözüm de üretemezsin. Kısacası hem ciddi polisiye tedbirler alınmalı hem de bu gençler topluma kazandırılmalı.” Dedi.

Ailelerin çocuklarına küçük yaşlardan itibaren dini eğitim vermeleri gerektiğini belirterek, dini terbiye alan çocukların hırsızlığa tevessül etmeyeceğini söyledi. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *