image

HÜDA PAR:

 PKK, POLİTİKALARINA DESTEK VERMEYEN HALKI CEZALANDIRIYOR

  Gündemle ilgili değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, “TBMM tarafından hakkında soruşturma bulunan pek çok milletvekilinin dokunulmazlıkları yakın geçmişte kaldırılmış, diğer partilere mensup milletvekilleri savcılıklara ifade vermeye gitmiş, HDP'li vekiller ifade vermeye gitmeyeceklerini açıklamışlardı. HDP genel başkanları ve bazı milletvekilleri eş zamanlı operasyonla gözaltına alındıktan saatler sonra PKK tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerden birinde bomba yüklü aracın patlatılması neticesi 11 insanımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Kurulduğu günden bu yana şiddeti yegâne yol ve yöntem olarak benimseyen PKK, mazlum halkımıza hayatı cehenneme çevirmeye devam etmektedir. Çatışmaları şehir merkezlerine taşıyıp, pek çok ilçenin tank ve top atışları ile harap edilmesine yol açan PKK, bir kez daha kendisine destek vermeyen Kürt halkını adeta cezalandırmıştır.”dedi.

SİVİL ÖLDÜRMEKTEN ÇEKİNMİYORLAR

Açıklamanın devamında, “PKK ve siyasi kanadı HDP’, kendilerine dayatılan küresel ajandalar doğrultusunda çukur-barikat siyasetiyle halkın yedi bin evladını öldürtüp şehirleri yaşanmaz hale getirdikleri yetmezmiş gibi, bu kez siyasi manevralarla gerginliği tırmandırma ve halkı bu yolla sokağa dökme hesabı yapmaktadırlar. Yasama ve yürütme organlarının her kademesinde yer alıp kendilerine yönelik en ufak eleştirileri bile yargıya taşıyan HDP'li yöneticiler, ifadeye çağrıldıklarında "Yargıya gitmiyoruz" şeklinde gösterdikleri tavırlar ile gerginliği bilinçli olarak tırmandırmışlardır.HDP Genel başkanları ve milletvekilleri hakkında verilen gözaltı kararının hemen ardından, halkın yoğun olarak bulunduğu yerde, insanların işlerine, çocukların okullarına gittiği sabah saatlerinde gerçekleştirdiği bombalı saldırı, PKK'nin sivil halkı katletmekten çekinmediğini bir kez daha göstermiştir.” Denildi.

HALKA DEĞER VERMİYORLAR

HDP'li bazı milletvekillerinin örgütün dayattığı çatışma ve gerginliğin tarafı olmamak yönünde tercihte bulunan halka aşağılayıcı ve hakaret edici bir tutum takınmasının, bulundukları makamlara oylarıyla geldikleri halka verdikleri değeri de gözler önüne serdiği belirtilen açıklamada, “HÜDA PAR olarak bir tek masum canın 550 koltuktan çok daha değerli olduğuna inanıyoruz. Bazı belediye başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasına karşılık işin faturasının örgüt tarafından halkımıza kesilmesini kabul edilemez buluyoruz. Tutuklamaların telafisi vardır ama ölümün telafisi yoktur.” İfadeleri kullanıldı.

MEZHEPLER İSLAM'IN BİRER YORUMUDUR

İslam âleminin dağınıklık ve parçalanmışlık halinin devamını isteyen emperyalistlerin bir asırdır ırkçılık ve mezhepçilik fitnesini derinleştirmek istedikleri belirtilen açıklamada, “Dillerimizin ve renklerimizin farklı oluşu Allah'ın ayetlerindendir; mezhepler İslam'ın birer yorumudur. Bu farklılıkları ayrışma ve kamplaşma aracı değil; tanışma, hak ve hukuka riayet çerçevesinde kardeşlik bağlarını güçlendirme vesilesi kılmak bütün Müslümanların vazifesidir. Emperyalistlerin fitne değirmenine su taşıyacak en ufak bir söylem ve eylemden kaçınılmalıdır. İhtilaflı konuların ehil olmayan kişiler arasında veya kitle iletişim araçları üzerinden tartışılmasının taassup doğurduğu, ayrılıkları körüklediği, fitnenin daha da büyümesine sebebiyet verdiği görülmesine rağmen bundan vazgeçilmemesi üzüntü verici ve tehlikelidir. Başta âlimler olmak üzere, sorumluluk sahibi kimseler, ihtilaflı hususların ekranların önünde değil ilim meclislerinde tartışılmasına, bu tehlikeli gidişatın durdurulmasına öncülük etmelidir.” Denildi. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *