image

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “kırsal kalkınma destekleri” kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Ziraat Odası yetkilileri, proje danışmanları ve yatırımcılar katıldı.

Kiyas ve kurum uzmanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 500 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki destek hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bilgilendirmenin ardından konuşma yapan Kiyas, bu tür projelerdeki hedefin yereldeki yatırımcıyı ve kenti kalkındırmak olduğunu söyledi.

Kiyas, “Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar tebliğindeki amaç, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güveninin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, milli ve milletlerarası fonların kullanımı için mahalli kapasite meydana getirmektir.” dedi.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programına son başvuru tarihinin 4 Aralık olduğu bilgisini veren Kiyas, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl tekrar kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hibe programına çıkıldı. 500 bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar yatırımcılar başvurabilir. Bunun yüzde 50’si tamamıyla bakanlığımız tarafından hibe olarak verilmektedir.” dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *