image

Kobani’yi bahane ederek Diyarbakır’ı savaş alanına döndüren PKK’nin İslami Derneklere yaptığı saldırılarda şehid olanların sayısının 5’e yükseldiği öğrenildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısını 8 olarak açıklarken, katledilenlerden 5'inin HÜDA PAR’lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Böğürcü, Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün kentten ayrıldığı yönünde sosyal medyada çıkan haberleri de yalanlayarak, görevinin başında olduğunu söyledi.

Bu arada yetkililer, yaptıkları çalışmada PKK saldırısında şehid olan 5 kişinin kimliklerini tespit ettiklerini ve bu kişilerin hastanelerin morglarında bulunduğunu, hastanelerde durumları ağır yaralıların da bulunduğu, başka ölüm olaylarının olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.

Kent genelinde 8 kişinin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilanının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle valiliğin talebi üzerine askerler önlem amaçlı şehre gelirken, askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılarak, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *