image

 

 

Yapılan açıklamada Kobani olayını bahane eden kalabalık HDP/PKK li grup il teşkilat binalarına yönelik fiili saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, saldırılar sonrası teşkilat binalarında maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

İl binalarının yakılmaya teşebbüs edildiği ifade edilen açıklamada, “İl binamızın yakılmasına teşebbüs edilip binanın etrafındaki araçların yakılmasını, HDP il başkanının Kobani’ye demokratik bir destek olarak izah etmesi, halkımızla alay etmektir.” denildi.

“Zulümlerinizi Örtbas Edemezsiniz”

Üye ve gönüllülerinin, devam eden saldırılara karşı izzetlice durup saldırıları püskürttükleri ifade edilen açıklamanın devamında, “Kobani'de IŞİD ile olan meseleyi bahane edip bölgemizde terör estirerek,  Kürt Halkına ve özellikle İslami Camialara yönelik her türlü saldırı emrini veren HDP/PKK kimseye insanlık dersi verip masumluk rolünü oynamasın. Kobani olayını istediğiniz kadar dramatize edebilirsiniz. Fakat Kobaniyi bahane ederek camiamızın teşkilatlarına, üyelerine, ev ve arabalarına taş, molotof ve silahlarla saldırıp Diyarbakır'da üyelerimizi şehid ettikten sonra taşlarla kafalarını ezip cesetlerini yakan sizler, yapılanları masumane, haklı tepkiler şeklinde göstererek zulümlerinizi örtbas edemezsiniz.” denildi.

“Partimiz Günlerdir Saldırının Her Çeşidine Maruz Bırakıldı”

“Ellerinde taş, molotof ve silahlarla sağa sola saldırtılan binlerce gencin terör estirdiği bir ortamda özellikle silahla vurulan şahısları "HÜDA PAR' lılar yaptı." demek kinin ve nefretin beslediği insafsızca bir ithamdır.” denilen açıklamada; partilerinin günlerdir saldırının her çeşidine maruz bırakıldığı ifade edildi. Ev, işyeri ve teşkilatlarına yapılan saldırılara meşru müdafaa hakkının kullanıldığı belirtilen açıklamada, “HÜDA PAR'ı katliam yapmakla itham edenler Diyarbakır'da HDP/PKK tarafından kafaları taşlarla ezilip cesetleri yakılan masum insanlardan söz etmemiş olması demokratik anlayışlarını göstermektedir.” Denildi.

“Çocuklarınızı Bu Çetelere Teslim Etmeyin”

Halka ve tüm siyasi oluşumlara seslenilen açıklamada; “Halkımız ve tüm siyasi oluşumlar şunu iyi bilsinler ki; başka yerlerdeki olaylar bahane edilerek bizlere ve teşkilatlarımıza yönelik toptan imha emri verilmiştir. Bunun en büyük sorumlusu HDP/PKK nin yerel ve genel yönetici ve idarecileridir. Halkımıza çağrımız; çocuklarını bu çetelere teslim edip, elleriyle katliam ve talan yaptırarak dünya ve ahiretlerini heba etmesinler. Herkes şunu çok iyi bilsin ki; Dindar Halkımız, kendisine yönelik hiçbir saldırıya seyirci kalmayacak, meşru müdafaa hakkını tereddütsüzce kullanacaktır.” Denildi.                                                                                                  

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *