image

Önümüzdeki Cuma günü başlayacak ara tatil için gazetemiz aracılığıyla velilere önerilerde bulunan uzman eğitimci ve Baş-Öğretmen Siraç Akçay, öğrencilerin karnelerini alıp 2 hafta tatil yapacaklarını hatırlatarak, tatil süresinde velilerin çocukları ile zaman geçirmesi gerektiğini ifade etti. Öğrencinin eğitimi sadece okulda değil; evde ailesiyle ve toplum içinde yaşayarak aldığının altını çizen Akçay, bu noktada velilerin çocuklarına iyi bir örneklik yapmaları gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLARINIZA VAKİT AYIRARAK ONLARLA BOL BOL KİTAP OKUYUN

Kitap okumanın yetişkinler ve öğrenciler dahil herkese faydalı olduğunu vurgulayan Akçay, tatilde velilerin çocuklarına zaman ayırarak onlarla birlikte bol bol kitap okuması tavsiyesinde bulundu.

Akçay, “Çocuklar, genellikle velisinin hal ve hareketlerini izlemler ve onu taklit eder. Bu sebeple çocuklarımıza iyi alışkanlıklar konusunda örnek olmamız gerekiyor. Bu noktada bir öğrenciyi en iyi yetiştirecek kaynaklardan olan kitapları çocuklara sevdirmek için onlara vakit ayırarak onlarla beraber kitap okuma etkinlikleri yapmak lazım. Kitap okumak her açıdan bireyi yetiştirir ama en fazla çocuklar üzerinde etki eder. Bu sebeple çocuklarımızla kitap okurken çocuklarımıza faydalı olacak ve ihtiyaçlarına cevap verecek kitap seçimine de dikkat etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KİTAPLAR TAZE DİMAĞLARI OLGUNLAŞTIRIR

Kitapların çocuk yetiştirmede önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Akçay, “Kitap seçimi konusunda hassas davranılmalıdır. Çocukların ahlaki, milli ve manevi duygularının olumlu yönde gelişmesi ve pekişmesine yönelik kitapların tercih edilmesi bu noktada dikkat edilmesi gereken bir konudur. Taze dimağları yetiştirirken onları olumlu yönde etkileyecek ve geleceğe hazırlayacak şekilde yönlendirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın olgunlaşma dönemlerinde onları iyiye, doğruya, güzele yönlendirecek kaynakları titizlikle araştırıp çocuklarımıza sunmamız gerekiyor.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *