image

DEDAŞ çalışanları bir süredir çalışma şartlarından ve ücretlerden şikayetçi. İşçiler, düşük ücret, tazminatlarının verilmemesi, yol ve yemek ödemelerinin kesilmesi gibi sorunlar yaşadıklarını belirterek yetkililerden destek talebinde bulundular.

Batman, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın elektriğini sağlayan özel şirket DEDAŞ, bölgede en çok işçi istihdam eden kurumlardan bir tanesi olma niteliği taşıyor. DEDAŞ işçileri ise, iş şartlarından ve ücretlerden şikayetçi.

Şirket bünyesinde çalışan işçiler; düşük ücret, verilmeyen tazminat, ikramiye ve banka promosyonlarının gasp edilmesi, sendikaya üye olmalarının engellenmesi gibi pek çok hak ihlali yaşadıklarını ileri sürüyor. İşçiler, şirketin taleplerini karşılamaması halinde iş bırakma eylemine gidebileceklerini söylüyor.

Ağır ve tehlikeli koşullarda çalıştıklarını vurgulayan işçiler, aldıkları ücretin düşük olduğunu, hakları için örgütlendiklerinde ise şirket yetkilileri tarafından tehdit edildiklerini söylüyor.

İşçiler taleplerini; sendikaya üye olmak, asgari ücret +%80 net ücret, yol-yemek ücreti, gece vardiyası için %15 ek ücret, ekip şefi farkı, 6 ayda 1 maaş ikramiye, şoförlük için ek ücret, banka promosyonu, Ramazan ve Kurban Bayramı promosyonu, mesai ücret artışı ve resmi tatil mesai ücretleri, kıdem tazminatı, okul, evlilik, doğum, yakıt yardımı, Dicle Enerji çalışanlarına özel elektrik indirimi, saha personel yıpranma ek ücreti şeklinde sıralıyor. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *