image

Üçkâğıtçılar yine iş başında. TPAO işçi alımı için şehir dışından gelip Batman da ikametgahlarını gösteren uyanıklara Batmanlı vatandaşlar tepki gösterdi.

 

TPAO’nun iş alımı için yapılan müracaatlarda Batman dışından gelip ve nüfus kaydını Batman’a taşıyan vatandaşlara tepki geldi. Ömer K. isimli Batmanlı vatandaş, TPAO işçi alımı için şehir dışından gelip Batman nüfusuna kayıt yapan vatandaşların haklarını gasp ettiklerini söyleyerek, TPAO’nun buna karşı il dışından gelen vatandaşları almamasını istedi.


 

İLKHA’ya konuşan Ömer K. “TPAO işçi alımları için yapılan başvurular ilk olarak Batmanlı vatandaşların hakkıdır. İl dışından gelen kişiler başvurular için nüfus kayıtlarını Batman’a taşıyorlar. Bunların TPAO yetkilileri tarafından belirlenip alınmamasını istiyoruz. Eğer petrol Batman’dan çıkıyorsa, Batmanlı vatandaşların işe alınması lazım. Batmanlıların çoğu şuanda işsiz durumdalar. İl dışından gelenler hem bizim hakkımızı gasp ediyor, hem de rızkımıza engel oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

03 Kasım Pazartesi günü başlayan başvuruların 12 Kasım Çarşamba günü sona ereceği bildirildi. (İLKHA) 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *