image



Müdürlüğün toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Şube Müdürleri Akın ARI, Hacı ARSLAN, TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerine katılacak okul müdürleri ve proje danışman öğretmenleri katıldı.

KURTARAN; bölge aşama değerlendirmelerinin Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yüz yüze yapılmayacağını, çevrim içi olarak 3-4 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bölge finallerine katılacak öğrencilerin, çevrim içi bölge yarışmaları için Batman Bilim ve Sanat Merkezi'nde tahsis edilen 2 odada gerekli altyapı kurulumunun yapıldığını da belirten Kurtaran, proje çalışmalarının planlı ve programlı bir şekilde yürütülmesinin önemine vurgu yaptı. Proje çalışmalarının, çocukların kendileriyle ilgili bir çalışma yapması ve projeleriyle elde ettikleri deneyimlerin hayatın her alanında fayda sağlaması açısından önemli olduğunu ifade eden İl Müdürü, bu usulün yaygınlaştırılması gerektiğini de belirtti.

Öğrencilerin başarılarını kutlayan İl Müdürü, proje sergisine davet edilen ve projeleri yürüten okulların idarecileri, proje danışman öğretmenleri ve öğrenci velilerini de tebrik etti. Bu gelişmelerin, ilimizin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini artırarak geleceğe umut verici bir adım olduğunu belirten İl Müdürü Kurtaran, projeli çalışma kültürünün yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *