image

İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa'ya girmesini sert dille kınayan HÜDA PAR, "İzzet sahibi Müslümanları acilen tepkilerini ortaya koymaya ve Aksa'yı sahiplenmeye davet ediyoruz."şeklinde açıklama yaptı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), İsrail askerlerinin postallarıyla mukaddes Mescid-i Aksa'ya girmesini sert dille kınadı. Partinin genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların haremi ve kırmızı çizgisi olduğu belirtilerek, “İzzet sahibi Müslümanları acilen tepkilerini ortaya koymaya ve Aksa'yı sahiplenmeye davet ediyoruz.”denildi.

 Açıklamanın devamında,“Bir haftadır süren gerginlik sonrasında İsrail askerleri necis postallarıyla mukaddes Aksa'ya girmesi dünya Müslümanlarının kabul edebileceği, sineye çekebileceği bir şey değildir. İsrail bilerek ve kasıtlı olarak bu küstahlığı yapmakta ve bölgeyi ateş sarmalına çekmektedir. Aksa, İslam ümmetinin haremi ve kırmızı çizgisidir. Müslüman'ların izzeti ve haysiyetidir. Bu nedenle izzet sahibi Müslüman'ları acilen tepkilerini ortaya koymaya ve Aksa'yı sahiplenmeye davet ediyoruz.”ifadelerine yer verildi. İdris Ekinci

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *