image

 

Hüda Par İl Başkanı Doğru, STK’lar ve kanaat önderlerinin olaylara müdahalede yetersiz kaldıklarını belirterek, olaylara ciddi anlamda müdahale edilseydi olayların belki de bu kadar büyümeyebileceğini söyledi.

Hüda Par Batman İl Başkanı M. Emin Doğru ve beraberindeki heyet, 6-8 Ekim olaylarından dolayı yapamadıkları bayram ziyaretleri çerçevesinde gazetemize ziyarette bulundu. Gazetemize yaptığı bayram ziyareti esnasında sorularımızı cevaplayan Doğru, “ STK’lardan, yerel medyadan, kanaat önderlerinden, hatta aşiretler içinde söz sahibi kişilerden beklentimiz olaylar başlar başlamaz harekete geçmeleriydi. Ama ne yazık ki olaylardan günler sonra insiyatif almaya çalıştılar.” Dedi.

OLANLARDAN DERS ALINMALI

Yerel medyanın görevinin bu tür durumlarda hemen gündem oluşturup STK’ları harekete geçirmek olduğunu belirten Doğru, “ STK’lar adalet ölçüsünde hareket edip hemen müdahale etseydiler, saldırganlara karşı seslerini yükseltseydiler olaylar bu kadar büyümez, can kaybı yaşanmaz, yaralanmalar olmazdı. İnşaallah bu herkese ders olmuştur. Bundan sonrası için bizlere yol gösterici olur.” İfadelerini kullandı.

MAZLUMLA ZALİMİ AYNI KEFEYE KOYMAK YALNIŞTIR

STK’ların olaylar sonrasında bir araya gelip saldırgan ile mazlumu aynı kefeye koymalarının da tasvip edilecek bir tarafının olmadığını söyleyen Doğru, bu tavrın saldırganları cesaretlendirdiğini, saldırılarına meşruiyet kazandırdığını, bunun da Batman’ın huzur ve güvenliğini tehdit eden bir durum olduğunu ifade etti.

SALDIRGAN TARAF OLMAYACAĞIZ

AMA KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ

Toplumun huzurunun bozulmaması için azami gayret içinde bulunduklarını, bu gayretlerini sürdüreceklerini belirten Doğru, “Fitneye sebep olan biz olmayacağız ama kendimizi müdafaa etmekten de vazgeçmeyeceğiz. Olası bir çatışma ortamından herkes zarar görür. Ortada kalanlar da zarar görür. Herkes elinden ne geliyorsa yapmalı. Özellikle yönetici konumunda olanlar…” dedi.

 

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *