image

Sason Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dilfuza Ağalıoğlu, mevsimsel geçişlerin pek çok alerjik ve iltihap hastalıklarına davetiye çıkardığına dikkat çekti.

Sık antibiyotik kullanılmamalı

Dr.Ağalıoğlu, “Daha çok bakterilerle oluşan bu enfeksiyonlarda fazla zaman kaybetmeden doktor muayenesi için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Bir diğer önemli nokta ise her enfeksiyonda antibiyotiğin kullanılmaması gerektiğidir. Sık antibiyotik kullanan çocuklarda doğal bağışıklık sistemi zayıflar, bu durum beraberinde astım riskini de getirebilir.”ifadelerini kullandı.

Kapalı ortamlara dikkat

Sevgiyle büyüyen çocukların dirençli olduklarına dikkat çeken Ağalıoğlu, “Çocuklar için dengeli beslenme, düzenli uyku, kişisel bakım, mevsime göre kıyafet seçimi, evde sigara içmemek, kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmak, hasta kişilerle temasın önlenmesi gibi alınacak bazı temel tedbirler önemlidir. Ayrıca huzurlu, sevgi dolu ve ilgili ortamda yetişen çocukların mutlu ve neşeli olurlar. Böylece birçok hastalıktan da korunmuş olurlar” dedi. İdris Ekinci

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *