image

Batman Valisi Ekrem Canalp, tekstil firmalarının sahipleriyle bir araya gelerek, sektörün sorunlarını dinledi.

Batman'da yapılması planlanan yeni organize sanayi bölgeleri konusuna değinen Vali Canalp, Batman OSB'de yer talebinde bulunan çok sayıda firmanın bulunduğunu aktardı. Canalp, "Daha önce belirlediğimiz OSB yerleri ile ilgili şehrimize 9 Şubat’ta Ankara'dan yer tespit komisyonu gelecektir. Şehrimizin yeni yerlere ihtiyacı vardır, bunun için de gerekli çalışmalar yapılmaktadır." dedi.

Batman Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yaşar ise toplantıda, Batman tekstil kentin en önemli sorununun ruhsat sorunu olduğunu dile getirerek, ruhsat sorunundan dolayı eski adıyla tekel olan tekstil kentte faaliyet gösteren tekstil firmalarının iş almakta sorun yaşadıklarını söyledi.

Tekstil firmalarının şehirde tekstilin gelişmesinde önemli rol oynadıklarını belirten Yaşar, "2010 yılında tekstilin Batman'a gelmesini sağlayan buradaki firmalarımızdır ve bu firmalar önemli zorluklar yaşamışlardır. Uzun süredir tekstil kentin ruhsat sorunu bulunmaktadır." dedi.

Yaşar, ayrıca Batman Beşiri yolunda bulunan firmaların başta su ve kanalizasyon olmak üzere her türlü altyapı sorunu yaşadığını ve bu yolun mevcut yapısı ile tehlike arz etmeye devam ettiğini kaydetti.

Yaşar, toplantıda firmaların özellikle son asgari ücretle ve artmaya devam eden maliyetlerden dolayı ayakta kalmakta zorlandıklarını vurguladı. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *