image

Batmanlı esnaf ve vatandaşlar, sanayide uygulanacak olan doğal gaz ve elektrikteki indirim kararının, iş yerleri ve hanelere de uygulanmasını istediklerini belirterek, yüksek faturalara acil bir çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

Doğal gaz ve elektrik indiriminden küçük esnafın da faydalanması gerektiğini ifade eden esnaf Mehmet Salih Yakut, "Biz küçük esnafın da hükümet tarafından görülmesini istiyoruz. Bize ve vatandaşlara da şu an yaşanan kriz nedeniyle yüzde 20'lik bir doğal gaz ve elektrik indiriminin yapılmasını istiyoruz. Diğer vergilerde de yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Bizlere de bu yardım yapılırsa iyi olur." dedi.

"TALEBİMİZ ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ İNDİRİMİ YAPILMASIDIR"

Sanayicilere yapılan doğal gaz ve elektrik indiriminin üretimi artıracağını vurgulayan vatandaş Abdullah Çetin, "Hükümetin sanayi ölçekli iletmelere yapacağı elektrik ve doğal gaz indirimi, hem üretimde sürekliliği artıracak hem de üretilen ürünlerin vatandaşa yansıması olumlu yönde olacak. Bunun yanında hükümetten talebimiz; hem küçük ölçekli esnafa hem de ev halkına doğal gaz ve elektrik indirimlerinin yapılmasıdır." diye konuştu.

"BU İNDİRİM KÜÇÜK ESNAFA VE HALKA DA UYGULANSIN"

Küçük esnafın görmezden gelinmemesini isteyen esnaf Orhan Aksoy ise şunları söyledi: "Küçük esnaf Türkiye'nin bel kemiğidir. 40 yıldır esnafım. Yetkililerden isteğimiz önce elektrik sonra doğal gaz sonrasında ise vergilerde indirim yapılmasıdır. Eskisi gibi işlerimiz yok. Millet vergisini, kirasını, sigortasını artık ödeyemiyor. Yapılan indirim sanayi kesimi için olumludur. Bu indirim küçük esnafa ve halka da uygulansın."

"ELEKTRİKTE İNDİRİM İSTİYORUZ"

Elektrik faturalarının çok kabarık geldiğini dile getiren esnaf Ahmet Kaya, "İş yerimizde 2-3 lamba yanmasına rağmen elektrik faturamız aylık 2-3 bin lira geliyor. Yüksek faturalardan şikâyetçiyiz. Ev faturalarımız da bin veya bin 300 lira civarında geliyor. Elektrikte indirim yapılsa iyidir ama iyi bir indirim istiyoruz. En az yüzde 50 indirim yapsınlar. Yüzde 5 gibi bir indirim pek anlam ifade etmiyor." dedi.

"FATURALARI ÖDEYEMEZ HALE GELDİK"

"Doğal gaz ve elektrik indiriminin küçük esnafa ve evlere de yapılmasını istiyoruz" diyen esnaf Ömer Ceylan da şunları kaydetti: "Özellikle elektrik faturalarımız çok yüksek geldiği için ödeyemez hale geldik. Sanayici esnafına elektrik ve doğal gaz indirimi geldi. Esnafa, iş yerlerine ve evlere de indirim yapılmasını istiyoruz. Devletten tek beklentimiz budur."

"HER ŞEYE EL ATILMALI"

 

Sadece elektrik ve doğal gaz değil, temel gıda ürünlerinde de devletin indirime gidecek adımlar atmasını talep eden Mehmet Aslan, "Maliyetler yükselmiş durumda. Bunun da sebebi, serbest piyasa olmasındandır. Bunun için herkes kendini haklı görüyor. Elektrik ve doğal gazın indirimli olmasını istiyoruz. Devletten her şeye el atmasını ve denetleme yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"EV VE İŞ YERLERİNDE ELEKTRİĞİ RAHAT KULLANAMIYORUZ"

Vatandaş olarak ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Hamdin Yıldız, "Pahalılıktan dolayı artık bir şey alınamıyor. Ev ve iş yerlerinde elektriklerimizi rahat kullanamıyoruz. Evde ışıklarımızı az açmaya dikkat ediyoruz. Çok dikkatli kullandığımız için elektrik faturamız normal geliyor. Ama sanayi esnafına yapılan elektrik ve doğal gaz indiriminin vatandaşlara da yapılmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

"İNDİRİM FAKİRLER İÇİN YAPILMALI"

Osman Bayar ise "Bu ayki doğal gaz ev faturam bin 120 lira geldi. Elektriğim ise 500 lira geldi. Bizim için bu meblağlar çoktur. Devletten isteğimiz elektrikte indirim yapmasıdır. Fakir insanlar bu artışlardan çok kötü etkilenmiş durumda. Eğer bir indirim yapılacaksa en başta fakirlere yapılması gerekmektedir." dedi.

"MİLLET İÇİN DE DOĞAL GAZ VE ELEKTRİK İNDİRİMİ YAPILSIN"

Faturalarda indirim talebinde bulunan Ekrem Şen, "Elektrik faturamız 900 ile bin lira arasında geliyor. Doğal gaz faturamızda bu şekilde geliyor. Faturalar bize göre çok geldiği için indirim yapılmasını istiyoruz. Devlet isterse yapar. Millete de doğal gaz ve elektrik indirimi yapılmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *