image

Dernek binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında derneğin faaliyet raporunu paylaşan Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, 2022 yılı içerisinde 6 bin 965 yetim, muhtaç ve mülteci aileye toplamda 1 milyon 718 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Kentte 2005 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerine düzenli yardımda bulunduklarını belirten Güzel, çalışmalarının aylık, üç aylık ve dönemsel olmak üzere yılın 12 ayı insani yardım amaçlı faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüklerini ifade etti.

Başta Batman olmak üzere yurt içi faaliyetlerinin nakdi yardımların yanı sıra; gıda, giyim, kurban eti, yetim giydirme, kırtasiye ve ev eşyası gibi ayni yardım çalışmalarının bulunduğunu aktaran Güzel, aynı zamanda yurt dışında da özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde kurban, su kuyusu açma, mevlit yemekleri verme gibi faaliyetlere de aracılık yaptıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl 2 bin 677 aileye toplamda 663 bin 788 TL değerinde gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Güzel, "3 bin 16 aileye toplamda 567 bin 762 TL değerinde kırmızı et dağıtımı gerçekleştirdik. 241 aileye toplamda 81 bin 602 TL giyim yardımında bulunduk. 584 aileye toplamda 333 bin 500 TL nakdi yardım dağıtımı gerçekleştirdik. 298 aileye toplamda 42 bin 80 TL değerinde bayram şekeri dağıttık. 138 aileye toplamda 23 bin 335 TL değerinde kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. 11 aileye toplamda 6 bin 200 TL değerinde ayni ev eşyası yardımında bulunduk." dedi.

"BİNLERCE İNSANİ YARDIMA MUHTAÇ KARDEŞİMİZ YOLUMUZU GÖZLÜYOR"

2022 yılı faaliyetleriyle 6 bin 965 aileye toplamda 1 milyon 718 bin 267 TL değerinde insani yardımda bulunduklarını aktaran Güzel, şöyle devam etti: "Yaptığımız yardımlar elbette bizleri ve ulaştığımız aileleri sevindiriyor ve mutlu ediyor. Ancak şunu da biliyoruz ki gözleri yolumuzu gözleyen, daha binlerce insani yardıma muhtaç kardeşimiz yolumuzu gözlüyor."

YURT DIŞINDA YAPILAN FAALİYETLER

Yurt dışı faaliyetleriyle ilgili de bilgi paylaşan Güzel, "2022 yılı içerisinde çoğunluğu Afrika ülkeleri olmak üzere adak-sadaka-akika gibi kurban vekâletleri ile 273 adet kurban vekâletine aracılık yaptık. 2022 yılında Asya ve Afrika’nın farklı ülkelerinde 18 adet su kuyusu açmaya aracılık ettik. Mübarek gecelerde ve hayırseverlerimizin düğün, nişan ve adak gibi özel günleri için mevlit yemeklerini, başta Filistin ve Afrika ülkeleri olmak üzere on binlerce mevlit yemeğinin ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmasına aracılık ettik. Filistin, Afganistan ve İdlib gibi mağdur coğrafyalara on binlerce TL nakdi yardımda bulunan kardeşlerimizin bağışlarını Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla yurt dışındaki kardeşlerimize ulaştırılmasına vesile olduk." ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *